Päronpaj med lyxig kompott
Päronpaj. Ta vara på höstens fina päron och baka en god och vacker paj med lyxig päronkompott. Har du inga päron går det bra att använda äpplen i stället.
Ingredienser
Päronkompott
- 1,5 dlSocker, à 86 g
- 1 dlVatten
- 1 mskwhiskey, eller konjak
- 4 päron, medelstora päron à 125 g
- 0,5 tskKardemumma, hel
Pajskal
- 125 Smör , kallt, tärnat
- 3 dlMandelmjöl, à 50 g
- 2 dlMajsstärkelse, à 55 g
- 1,75 dldurramjöl, à 50 g
- 0,75 dlströsocker, à 86 g
- 1 tskpsylliumfrön, finmalda, (fiberhusk)
- 1 nypasalt
- 1 ägg, eller ett par msk vatten
Montering och gräddning
- 3 päron