Toppa burgaren med coleslaw

Av Godare

Vad tycker du?

Toppa burgaren med coleslaw

(21)

Coleslaw är ett fantastiskt gott tillbehör till grillade hamburgare, men det är också utmärkt som topping på själva burgaren, inte minst ihop med knaperstekt bacon eller sidfläsk.
Se bara till att coleslawen inte ligger i direkt anslutning till brödet (som då lätt blir kladdigt).

Ingen hamburgare utan coleslaw!

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Vitkål
1
stor morot
1
rödlök
1.5 dl
Crème fraiche
0.5 dl
majonnäs, knappt
1 tsk
Örtsalt
2 krm
Svartpeppar, grovmalen
1 tsk
selleripulver, eventuellt

Gör så här

1
Strimla vitkålen tunt. Skala moroten och riv den i rivjärn. Skala rödlöken och skär den i riktigt tunna skivor.
2
Rör ihop crème fraiche, majonnäs, örtsalt och svartpeppar. Krydda upp med lite selleripulver om så önskas.
3
Blanda ner vitkålen, den rivna moroten och rödlöksskivorna i dressingen. Ställ svalt minst en timme (gärna över natt), rör om och smaka eventuellt av med mer örtsalt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fixa den ultimata hamburgaren

  2. Picklad lök- och chilimix – toppa din burgare

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
    3. Amerikansk mat
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Jordgubbssallad med kallskuret

Ugnsbakade sötpotatisklyftor

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango