Picklade körsbärstomater

Av Godare

Vad tycker du?

Picklade körsbärstomater

(13)

Picklade körsbärstomater – ett bra grundrecept som funkar till det mesta. Smaksätt med dillkvistar, vitlök och senapsfrön. Recept ur kokboken ”Grilla mer” av Per Ehrlund. En portion motsvarar två burkar à 5 dl.

Picklade körsbärstomater

Ingredienser

Ingredienser

1 l
körsbärstomater
2
dillkvistar
4
vitlöksklyftor, skalade och delade
1 tsk
senapsfrön

Lag

5 dl
Äppelcidervinäger
5 dl
Vatten
0.5 dl
Salt
0.5 dl
strösocker
0.5 tsk
Chiliflakes
zest från 1 ekologisk citron
10
svartpepparkorn

Gör så här

1
Koka upp alla ingredienser till lagen. Låt sjuda någon minut. Låt svalna.
2
Stick hål på tomaterna med en tand- petare eller dylikt, viktigt att det blir minst två hål i varje tomat. Bryt sönder dillkvistarna.
3
Fördela tomater, dillkvistar, vitlöksklyftor och senapsfrön i väl rengjorda burkar.
4
Fyll upp burkarna med den kalla lagen. Sätt på locket. Förvaras i kylskåp. Öppnas tidigast efter två dygn.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Chilidressing – het och god

  2. Böngryta – nyttigt och riktigt gott

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
    3. Vegetariskt
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis