Mintchokladkaka – härligt seg

Av Godare

Vad tycker du?

Mintchokladkaka – härligt seg

(147)

En tunn och härligt seg kaka med rejäl mintsmak. Kan gärna bakas dagen före servering och blir bara godare för var dag som går. Recept ur Mia Öhrns bakbok ”Bästa kladdkakorna”.

Mintchokladkaka

Ingredienser

Ingredienser

100 g
Smör
100 g
mintchokladkakor, t ex After Eight
2
ägg
2 dl
strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 msk
Kakao

Glasyr

150 g
mintchokladkakor, t ex After Eight

Gör så här

1
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 21 cm i diameter.
2
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet.
3
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga.
4
Blanda mjöl och kakao och rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda 18 minuter i mitten av ugnen i 175 grader.
5
Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor. Låt stå några minuter så att kakorna smälter och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
6
Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Baka med choklad – härliga recept

  2. Chokladterrin – lyxig och lättgjord

  3. Bästa receptet på kladdkaka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!