Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

Av Godare

Vad tycker du?

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

(6)

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini. De små potatiskuddarna blir extra knapriga på ytan när man vänder dem i socker före friteringen. Nästan som churros fast mycket enklare att göra.

Recept ur boken ”Mera vego på 30 minuter” av Ylva Bergqvist.

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini.

Ingredienser

Chocotahinisås

1 dl
ljus tahini
2 msk
dadelsirap, eller lönnsirap
1 msk
kakaopulver, eller mer
Flingsalt

Gnocchi

3 dl
strösocker
3 msk
Kanel
500 g
Färska gnocchi
Olja, neutral
1 sats
chocotahinisås

Till servering

vaniljglass

Gör så här

1
Chocotahinisås: Blanda tahini, sirap och kakao i en bunke. Vispa ner vatten, lite i taget, till önskad konsistens.
2
Smaka av med en nypa salt och kanske någon krydda som kardemumma eller kanel, eller kaffe.
3
Friterad gnocchi: Hetta upp oljan till 180 grader i en stor kastrull.
4
Blanda socker och kanel på två fat.
5
Vänd cirka 10 okokta gnocchi i kanelsockret, lägg dem i kastrullen och fritera. Ta upp och vänd i kanelsocker igen. Fritera resten av gnocchin på samma sätt.
6
Servera direkt med vaniljglass och chocotahinisås.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Friterad pizzadeg med nutella

  2. Glassbakelse med krispigt chokladskal

  3. ”Tråkiga pinnarna” blir till supergott snacks

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika