Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini
Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini. De små potatiskuddarna blir extra knapriga på ytan när man vänder dem i socker före friteringen. Nästan som churros fast mycket enklare att göra.
Recept ur boken ”Mera vego på 30 minuter” av Ylva Bergqvist.
Ingredienser
Chocotahinisås
1 dl
ljus tahini
2 msk
dadelsirap, eller lönnsirap
1 msk
kakaopulver, eller mer
Flingsalt
Gnocchi
3 dl
strösocker
3 msk
Kanel
500 g
Färska gnocchi
Olja, neutral
1 sats
chocotahinisås
Till servering
vaniljglass
Gör så här
1
Chocotahinisås: Blanda tahini, sirap och kakao i en bunke. Vispa ner vatten, lite i taget, till önskad konsistens.
2
Smaka av med en nypa salt och kanske någon krydda som kardemumma eller kanel, eller kaffe.
3
Friterad gnocchi: Hetta upp oljan till 180 grader i en stor kastrull.
4
Blanda socker och kanel på två fat.
5
Vänd cirka 10 okokta gnocchi i kanelsockret, lägg dem i kastrullen och fritera. Ta upp och vänd i kanelsocker igen. Fritera resten av gnocchin på samma sätt.
6
Servera direkt med vaniljglass och chocotahinisås.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen