Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini. De små potatiskuddarna blir extra knapriga på ytan när man vänder dem i socker före friteringen. Nästan som churros fast mycket enklare att göra.

Tips! Chocotahinisås är god till glass, på rostat bröd, till gröt, i yoghurt eller som dessert.

Recept ur boken ”Mera vego på 30 minuter” av Ylva Bergqvist.

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini.
Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini.

Ingredienser

Chocotahinisås

1 dlljus tahini
2 mskdadelsirap, eller lönnsirap
1 mskkakaopulver, eller mer
Flingsalt

Gnocchi

3 dlströsocker
3 mskKanel
500 gFärska gnocchi
Olja, neutral
1 satschocotahinisås

Till servering

vaniljglass

Gör så här

1
Chocotahinisås: Blanda tahini, sirap och kakao i en bunke. Vispa ner vatten, lite i taget, till önskad konsistens.
2
Smaka av med en nypa salt och kanske någon krydda som kardemumma eller kanel, eller kaffe.
3
Friterad gnocchi: Hetta upp oljan till 180 grader i en stor kastrull.
4
Blanda socker och kanel på två fat.
5
Vänd cirka 10 okokta gnocchi i kanelsockret, lägg dem i kastrullen och fritera. Ta upp och vänd i kanelsocker igen. Fritera resten av gnocchin på samma sätt.
6
Servera direkt med vaniljglass och chocotahinisås.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini