Rönnbärssylt – härligt syrlig

Av Godare

Vad tycker du?

Rönnbärssylt – härligt syrlig

(37)

Visst kan man göra sylt av rönnbär. Här är ett enkelt recept på en härligt syrlig sylt som passar bra till mat, ost eller på morgongröten. Dessutom en perfekt gåva att ge i stället för vin när man blir bortbjuden!

Rönnbärssylt

Ingredienser

Ingredienser

1.5 l
rönnbär
2 dl
Vatten
6 dl
strösocker

Gör så här

1
Häll vatten och bär i en gryta. Koka upp och låt koka i 15 minuter under lock. Tillsätt sockret och koka ytterligare 15 minuter utan lock, rör då och då så att sylten inte bränner fast.
2
Skumma av och häll upp på väl rengjorda varma burkar. Dra åt locket och placera burken upp och ner så blir det helt lufttätt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Björnbärsmarmelad med vanilj och timjan

  2. Lättbakad och smaskig blåbärskaka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Frukost
decoration divider

Frukost

Visa alla

Så fixar du en lyxig helgfrukost

Tomatomelett med basilika

Minipajer med ägg och bacon

Croque madame