Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad
Prinsessrulltårta – en enklare variant av prinsesstårta. Matbloggare Victoria Willén delar med sig av sitt söta recept.
– Den är verkligen enkel och så god. Perfekt lagom mängd av allt enligt mig som i vanliga fall petar bort en del grädde på tårtor, säger hon.
Ingredienser
Rulltårtsbotten
3
ägg
2 dl
strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
0.5 dl
mjölk
Fyllning
Vaniljkräm
Hallon
Topping
vispgrädde
grön marsipan
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Vispa socker och ägg pösigt.
3
Tillsätt bakpulver och vispa några sekunder. Tillsätt mjöl och vispa svagt några sekunder, tillsätt tillsist mjölk och vispa försiktigt ihop.
4
Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda 5 minuter i ugnen på 250 grader. Varmluft 200 grader några minuter extra.
5
Vänd upp rulltårtan på ett bakplåtspapper så du får botten upp.
6
Låt kallna och bre på fyllningen, vaniljkräm och hallonsylt.
7
Rulla ihop och lägg på ett lite tjockare lager med vispad grädde.
8
Kavla ut marsipanen, jag använde kanske 200–250g lägg den ovanpå rulltårtan och tryck under marsipanen under. Skär bort kanterna så det syns att det är en rulltårta.
9
Dekorera med rosor och lite florsocker om så önskas.