Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad

Av Godare

Vad tycker du?

Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad

(23)

Prinsessrulltårta – en enklare variant av prinsesstårta. Matbloggare Victoria Willén delar med sig av sitt söta recept.

– Den är verkligen enkel och så god. Perfekt lagom mängd av allt enligt mig som i vanliga fall petar bort en del grädde på tårtor, säger hon.

Prinsessrulltårta

Ingredienser

Rulltårtsbotten

3
ägg
2 dl
strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
0.5 dl
mjölk

Fyllning

Vaniljkräm
Hallon

Topping

vispgrädde
grön marsipan

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Vispa socker och ägg pösigt.
3
Tillsätt bakpulver och vispa några sekunder. Tillsätt mjöl och vispa svagt några sekunder, tillsätt tillsist mjölk och vispa försiktigt ihop.
4
Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda 5 minuter i ugnen på 250 grader. Varmluft 200 grader några minuter extra.
5
Vänd upp rulltårtan på ett bakplåtspapper så du får botten upp.
6
Låt kallna och bre på fyllningen, vaniljkräm och hallonsylt.
7
Rulla ihop och lägg på ett lite tjockare lager med vispad grädde.
8
Kavla ut marsipanen, jag använde kanske 200–250g lägg den ovanpå rulltårtan och tryck under marsipanen under. Skär bort kanterna så det syns att det är en rulltårta.
9
Dekorera med rosor och lite florsocker om så önskas.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Därför firas ”fössta tossdan i mass”

  2. Biskvier i långpanna

  3. Vaniljhorn – lättbakade och favoritgoda

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Tårtor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!