Laxbowl med risnudlar

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Laxbowl med risnudlar

Ångad lax i en bowl med risnudlar, morötter, mango och salladslök är otroligt lätt att gilla. Bättre "snabbmat" får man leta efter!

Tips: Risnudlar kan ersättas med kokt ris och såsen kan för enkelhets skull bytas ut mot färdig teriyakisås.

Laxbowl med nudlar
Laxbowl med nudlar

Ingredienser

Laxbowl

  • 200 grisnudlar
  • 600 glaxfilé, utan skinn
  • 2 Morötter, medelstora
  • 1 avokado, eller fler beroende på storlek
  • 1 mango
  • 4 Salladslökar
  • neutral olja, eller mild olivolja
  • salt och malen peppar

Kryddig, söt sojasås

  • 1,75 dlSojasås
  • 1 dlSocker, gärna hälften farinsocker
  • 0,75 dlVinäger 7 %
  • 1 mskingefära, rinriven
  • 2 vitlöksklyftor, rivna eller hackade
  • 0,5 röd chili, hackad
  • 1 tskSesamolja
  • malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Laxbowl med risnudlar

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.