Laxbowl med risnudlar
Ångad lax i en bowl med risnudlar, morötter, mango och salladslök är otroligt lätt att gilla. Bättre "snabbmat" får man leta efter!
Tips: Risnudlar kan ersättas med kokt ris och såsen kan för enkelhets skull bytas ut mot färdig teriyakisås.
Ingredienser
Laxbowl
- 200 grisnudlar
- 600 glaxfilé, utan skinn
- 2 Morötter, medelstora
- 1 avokado, eller fler beroende på storlek
- 1 mango
- 4 Salladslökar
- neutral olja, eller mild olivolja
- salt och malen peppar
Kryddig, söt sojasås
- 1,75 dlSojasås
- 1 dlSocker, gärna hälften farinsocker
- 0,75 dlVinäger 7 %
- 1 mskingefära, rinriven
- 2 vitlöksklyftor, rivna eller hackade
- 0,5 röd chili, hackad
- 1 tskSesamolja
- malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.