Laxbowl med risnudlar

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Laxbowl med risnudlar

Ångad lax i en bowl med risnudlar, morötter, mango och salladslök är otroligt lätt att gilla. Bättre "snabbmat" får man leta efter!

Tips: Risnudlar kan ersättas med kokt ris och såsen kan för enkelhets skull bytas ut mot färdig teriyakisås.

Laxbowl med nudlar
Laxbowl med nudlar

Ingredienser

Laxbowl

  • 200 grisnudlar
  • 600 glaxfilé, utan skinn
  • 2 Morötter, medelstora
  • 1 avokado, eller fler beroende på storlek
  • 1 mango
  • 4 Salladslökar
  • neutral olja, eller mild olivolja
  • salt och malen peppar

Kryddig, söt sojasås

  • 1,75 dlSojasås
  • 1 dlSocker, gärna hälften farinsocker
  • 0,75 dlVinäger 7 %
  • 1 mskingefära, rinriven
  • 2 vitlöksklyftor, rivna eller hackade
  • 0,5 röd chili, hackad
  • 1 tskSesamolja
  • malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Laxbowl med risnudlar