Lövbiff med pommes
Unna dig en klassik middag med mör lövbiff, hemgjord bearnaisesås och frasiga pommes frites. Här serveras den goda rätten med en krispig sallad på strimlad kinakål.
Ingredienser
- 4 biffar, av ytterfilé eller fläskkarré (200 g styck)
- salt och malen peppar
- Olja, till stekning
- smör, till stekning
Bearnaisesås
- 300 gsmör
- 3 mskSchalottenlök
- 0,5 dlVitvinsvinäger
- 0,5 dlVatten
- 8 svartpepparkorn, krossade
- 3 äggulor
- 2 mskdragon, hackad
- 2 mskkörvel, hackad
- salt och malen peppar
Till servering
- sallad
- pommes frites
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.