Lövbiff med pommes

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Lövbiff med pommes

Unna dig en klassik middag med mör lövbiff, hemgjord bearnaisesås och frasiga pommes frites. Här serveras den goda rätten med en krispig sallad på strimlad kinakål.

Lövbiff med pommes
Lövbiff med pommes

Ingredienser

  • 4 biffar, av ytterfilé eller fläskkarré (200 g styck)
  • salt och malen peppar
  • Olja, till stekning
  • smör, till stekning

Bearnaisesås

  • 300 gsmör
  • 3 mskSchalottenlök
  • 0,5 dlVitvinsvinäger
  • 0,5 dlVatten
  • 8 svartpepparkorn, krossade
  • 3 äggulor
  • 2 mskdragon, hackad
  • 2 mskkörvel, hackad
  • salt och malen peppar

Till servering

  • sallad
  • pommes frites

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lövbiff med pommes

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.