Vietnamesisk nudelsallad

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Vietnamesisk nudelsallad

Denna vietnamesiska nudelsallad är en smakbomb av starka, syrliga, salta och söta smaker. Toppa med jordnötter och knaperstekt lök för lite extra crunch och avnjut tillsammans med en kall öl eller frisk lemonad.

En krispig vietnamesisk nudelsallad med glasnudlar, morötter, mango och massor av smak.
En krispig vietnamesisk nudelsallad med glasnudlar, morötter, mango och massor av smak.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 röd chili, små, eventuellt färre om större
  • 2 mskfisksås
  • 2 msksocker
  • 2 Lime
  • 8 körsbärstomater
  • 200 gglasnudlar, kokta och väl avrunna
  • 0,5 mango, gärna lite omogen
  • 2 Morötter
  • 100 gsockerärter
  • 1 rödlök, liten
  • mynta, grovt hackad
  • Koriander, grovt hackad
  • thaibasilika, grovt hackad
  • 4 mskjordnötter, rostade, grovt hackade
  • 3 mskknaperstekt lök
  • 2 mskknaperstekt vitlök, kan uteslutas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vietnamesisk nudelsallad

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.