Vietnamesisk nudelsallad
Denna vietnamesiska nudelsallad är en smakbomb av starka, syrliga, salta och söta smaker. Toppa med jordnötter och knaperstekt lök för lite extra crunch och avnjut tillsammans med en kall öl eller frisk lemonad.
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 3 röd chili, små, eventuellt färre om större
- 2 mskfisksås
- 2 msksocker
- 2 Lime
- 8 körsbärstomater
- 200 gglasnudlar, kokta och väl avrunna
- 0,5 mango, gärna lite omogen
- 2 Morötter
- 100 gsockerärter
- 1 rödlök, liten
- mynta, grovt hackad
- Koriander, grovt hackad
- thaibasilika, grovt hackad
- 4 mskjordnötter, rostade, grovt hackade
- 3 mskknaperstekt lök
- 2 mskknaperstekt vitlök, kan uteslutas
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.