Vietnamesisk nudelsallad
Denna vietnamesiska nudelsallad är en smakbomb av starka, syrliga, salta och söta smaker. Toppa med jordnötter och knaperstekt lök för lite extra crunch och avnjut tillsammans med en kall öl eller frisk lemonad.
Ingredienser
2 vitlöksklyftor
3 röd chili, små, eventuellt färre om större
2 mskfisksås
2 msksocker
2 Lime
8 körsbärstomater
200 gglasnudlar, kokta och väl avrunna
0,5 mango, gärna lite omogen
2 Morötter
100 gsockerärter
1 rödlök, liten
mynta, grovt hackad
Koriander, grovt hackad
thaibasilika, grovt hackad
4 mskjordnötter, rostade, grovt hackade
3 mskknaperstekt lök
2 mskknaperstekt vitlök, kan uteslutas
Gör så här
1
Rensa chilin från frön om så önskas. Hacka vitlöken och chilin grovt och krossa dem väl i en mortel. Tillsätt fisksås, socker och limejuice. Tillsätt 2 msk jordnötter och tärnade körsbärstomater. Mosa ihop allt till en dressing.
2
Skala mangon och moroten och skär båda i tunna strimlor. Rensa och skär sockerärtorna i mindre bitar eller strimlor. Skär löken i tunna strimlor. Blanda ihop alla ingredienser och toppa salladen med örter, jordnötter, krispig lök och vitlök.