Vietnamesisk nudelsallad
Denna vietnamesiska nudelsallad är en smakbomb av starka, syrliga, salta och söta smaker. Toppa med jordnötter och knaperstekt lök för lite extra crunch och avnjut tillsammans med en kall öl eller frisk lemonad.
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 3 röd chili, små, eventuellt färre om större
- 2 mskfisksås
- 2 msksocker
- 2 Lime
- 8 körsbärstomater
- 200 gglasnudlar, kokta och väl avrunna
- 0,5 mango, gärna lite omogen
- 2 Morötter
- 100 gsockerärter
- 1 rödlök, liten
- mynta, grovt hackad
- Koriander, grovt hackad
- thaibasilika, grovt hackad
- 4 mskjordnötter, rostade, grovt hackade
- 3 mskknaperstekt lök
- 2 mskknaperstekt vitlök, kan uteslutas