Fransk cassoulet med anka och vita bönor

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Fransk cassoulet med anka och vita bönor

Cassoulet är en mustig, fransk gryta som både värmer och glädjer. Den innehåller en rad godsaker som bönor, fläsk, korv och confiterad anka. Kalaset toppas med knapriga brödsmulor och persilja. Bon appétit!

Fransk cassoulet med anka och vita bönor
Fransk cassoulet med anka och vita bönor

Ingredienser

250 gTorkade cannellinibönor, eller vita bönor
100 gbacon
150 gLättsaltat fläsk
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
400 gkrossade tomater
5 dlKycklingfond
1 kvistrosmarin
4 Confiterade ankben, färdiga, ev kycklinglår/confiterade kycklinglår
400 gKorv, välkryddad, gärna rå
2 dlbrödsmulor
Salt
Peppar
smör, eller olja, för stekning
Persilja , hackad
gott bröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fransk cassoulet med anka och vita bönor