Fransk cassoulet med anka och vita bönor

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Fransk cassoulet med anka och vita bönor

Cassoulet är en mustig, fransk gryta som både värmer och glädjer. Den innehåller en rad godsaker som bönor, fläsk, korv och confiterad anka. Kalaset toppas med knapriga brödsmulor och persilja. Bon appétit!

Fransk cassoulet med anka och vita bönor
Fransk cassoulet med anka och vita bönor

Ingredienser

  • 250 gTorkade cannellinibönor, eller vita bönor
  • 100 gbacon
  • 150 gLättsaltat fläsk
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 400 gkrossade tomater
  • 5 dlKycklingfond
  • 1 kvistrosmarin
  • 4 Confiterade ankben, färdiga, ev kycklinglår/confiterade kycklinglår
  • 400 gKorv, välkryddad, gärna rå
  • 2 dlbrödsmulor
  • Salt
  • Peppar
  • smör, eller olja, för stekning
  • Persilja , hackad
  • gott bröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fransk cassoulet med anka och vita bönor