Pastagratäng med tomat och pesto
Bjud på ostgratinerade pastasnäckor med hemmagjord tomatsås och basilikapesto! Här valde vi pastasnäckor, men andra pastaformer går såklart lika bra. För en superenkel "fuskvariant" kan du använda färdig tomatsås och pesto.
Ingredienser
- 2 förpackningarkonserverade tomater
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 Schalottenlök
- 1 röd chili, lätt torkad (eller chiliflakes efter smak)
- Salt, en rejäl nypa
- socker, en rejäl nypa
- Olivolja
- 450 gPasta, stora skal
- 150 gRiven ost
Pesto
- 1 krukaBasilika
- 2 vitlöksklyftor
- 3 mskPinjenötter, rostade
- 3 mskparmesan, riven
- 1 dlOlivolja, mild
- 0,5 dlSolrosolja, eller rapsolja
- salt och malen peppar