Laxspett med pilgrimsmusslor
Grillad lax och pilgrimsmusslor på spett är superenkel och snabb sommarmat, själva grillningen tar bara några minuter. Servera spetten med kryddig chimichurri, grillad citron och en grönsallad bredvid.
Ingredienser
- 400 glaxfilé, renskuren
- 12 pilgrimsmusslor
- 2 Citroner
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- sallad, till servering
Chimichurri
- 2 Schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili, rensad från frön
- 0,5 dlpersilja, hackad
- 1 dlKoriander, hackad
- 4 mskrödvinsvinäger, eller sherryvinäger
- 6 mskolivolja
- Salt
- Peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.