Laxspett med pilgrimsmusslor

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Laxspett med pilgrimsmusslor

Grillad lax och pilgrimsmusslor på spett är superenkel och snabb sommarmat, själva grillningen tar bara några minuter. Servera spetten med kryddig chimichurri, grillad citron och en grönsallad bredvid.

Laxspett med pilgrimsmusslor
Laxspett med pilgrimsmusslor

Ingredienser

  • 400 glaxfilé, renskuren
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 2 Citroner
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • sallad, till servering

Chimichurri

  • 2 Schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, rensad från frön
  • 0,5 dlpersilja, hackad
  • 1 dlKoriander, hackad
  • 4 mskrödvinsvinäger, eller sherryvinäger
  • 6 mskolivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Laxspett med pilgrimsmusslor

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.