Laxspett med pilgrimsmusslor
Grillad lax och pilgrimsmusslor på spett är superenkel och snabb sommarmat, själva grillningen tar bara några minuter. Servera spetten med kryddig chimichurri, grillad citron och en grönsallad bredvid.
Ingredienser
Ingredienser
400 glaxfilé, renskuren
12 pilgrimsmusslor
2 Citroner
Olivolja
Salt
Peppar
sallad, till servering
Chimichurri
2 Schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, rensad från frön
0,5 dlpersilja, hackad
1 dlKoriander, hackad
4 mskrödvinsvinäger, eller sherryvinäger
6 mskolivolja
Salt
Peppar
Gör så här
1
Finhacka schalottenlök, vitlök och chili. Blanda ihop alla ingredienserna. Tillsätt olivolja och smaka av med salt och peppar.
2
Skär laxen i jämna bitar, ungefär lika stora som pilgrimsmusslorna. Trä laxbitar och pilgrimsmusslor på grillspett. Pensla spetten med olja och krydda med salt och peppar.
3
Dela citronerna på mitten och pensla snittytan med olivolja. Lägg citronerna med snittytan nedåt på en het grill och grilla i 3-4 minuter. Vänd citronerna och låt dem ligga i ytterligare några minuter.
4
Grilla laxen och pilgrimsmusslan på hög värme i ett par tre minuter. Servera spetten med chimichurri, grillad citron att pressa över och en grönsallad bredvid.