Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Blinier med västerbottenkräm och rom
Snabblagat
Korv Stroganoff á la Sofia
Bechamelsås – så lyckas du
Karamelliserad löksky
Rårörda lingon
Rödvinssås – så lyckas du
Skomakarlåda med potatispuré, bacon och rödvinsås
Kåldolmar med gräddsky, rårörda lingon och potatismos
Fiskgratäng med hummerfond och räkor
Pannbiff med lök och kokt potatis
Flan de huevo
Tinto de verano
Lyxig sallad med burrata, prosciutto, melon och jordgubbar
Snabblagat
Caesarsallad med halloumi, parmesan och krutonger
Syrlig zucchinisallad med fetaost och rostade pinjenötter
Snabblagat
Lyxig sallad med burrata, prosciutto, melon och jordgubbar
Detaljen som tar tacon till ny nivå – ”jättegott”
Ta fredagstacos till ny nivå – massor av smak
Så gör du nachoplåten till veckans mellohelg
RECEPT
Potatisknepet lyxar till middagen: ”Jättelätt”
Smörstekt toast med varmrökt laxmousse och picklad silverlök
Oslagbart gott till helgens bästa mingel
Enkla detaljerna som gör succé på julbordet
Snabblagat