Vitt till kyckling och vegetariskt

Fem goda drycker – Sarah Lindstrand Mboge tipsar

Publisert:

Ska du bjuda på kyckling eller vegetariskt? Då får du inte missa det här avsnittet av Sarah Lindstrand Mboges ”Vintipset”.

– En chenin blanc med lite honung och en välintegrerad syra passar perfekt, säger hon i videoklippet.

Här är vinerna som Sarah tipsar om i klippet:

Vibrerar på paletten

Alvarinho Contacto, 2021
Land: Portugal, Vinho Verde
Druvor: Alvarinho.
Pris: 127 kronor
Systembolagets fasta sortiment: nr 6707
Passar till: Skaldjur
Ekologiskt: Nej

Vitt till kyckling eller vegetariskt

Allesverloren Chenin Blanc, 2021
Land: Sydafrika, Western Cape, Coastal Region, Swartland
Druvor: Chenin blanc.
Pris: 109 kronor
Systembolagets fasta sortiment: nr 75986
Passar till: Kyckling och vegetariskt
Ekologiskt: Nej

Ett all-round-vin perfekt till chark

Parajes del Valle Monastrell, 2021
Land: Spanien, Murcia, Jumilla
Druvor: Monastrell
Pris: 99 kronor
Systembolagets fasta sortiment: nr 2532
Passar till: Småplock som chark, oliver, parmesam
Ekologiskt: Ja

Italienskt som imponerar

Brancaia Tre, 2020
Land: Italien, Toscana
Druvor: 80% sangiovese samt 20% merlot och cabernet sauvignon.
Pris: 149 kronor
Systembolagets fasta sortiment: nr 75501
Passar till: Gå-bort-vin, grillat och grytor.
Ekologiskt: Nej

Alkoholfritt till sushi

Browar Nepomucen Free Pan Da Non Alcoholic
Land: Polen
Gjord på: Mango, passionsfrukt, apelsin och yuzu.
Pris: 20,90 kronor
Systembolagets fasta sortiment: nr 1997
Passar till: Sushi, risbollar, hårdost och kyckling.
Ekologiskt: Nej

Allesverloren Chenin Blanc passar lika bra till kyckling som till vegetariskt.
Allesverloren Chenin Blanc passar lika bra till kyckling som till vegetariskt.

Läs vidare

    Sarah Lindstrand Mboge

    Sarah Lindstrand Mboge är sommelieren som vill flytta vinintresset från finrummen in till våra vardagsrum. Just nu utbildar hon sig till journalist vid Södertörns högskola. Sarah har jobbat på flera vinbarer både i Sverige och utomlands och syns nu i Godares ”Vinskola” där hon ger sina bästa råd för hur man dekanterar, lagrar – och väljer rätt rosé till sommarens grillkvällar. Sarah har dessutom full koll på restaurangscenen och tipsar gärna om stans bästa matpärlor.