20/20 regeln – så ska vinet serveras

Unika knepet som ger rätt temperatur

Publisert:

Serverar du rött vin rumstempererat, och vitt vin direkt ur kylen?

Fel, fel, fel.

– Det är är inte rätt, men den goda nyheten är att det är enkelt åtgärdat, säger vinkungen Joe Fattorini i klippet.

Rätt temperatur ger vinet rätt balans. Strävhet, friskhet, dofter och smaker samspelar bäst när graderna är som rekommenderat.

Men tänk om du alltid har serverat vinet vid fel temperatur? Risken att så är fallet är antagligen stor, enligt vinälskaren Joe Fattorini.

– Våra hem idag är varmare än förr och våra kylskåp mycket kallare. Smaken försvinner om ni tar vitt vin direkt ur kylen, det måste värmas upp lite, säger han i klippet.

Tur då att det finns ett enkel lösning för att undvika samma misstag igen.

Det var Joes goda vänner Susy och Peter som kom på den briljanta idén med 20/20 regeln. I klippet delar han med sig av knepet som enkelt ger perfekt temperatur varje gång.

– På det här sättet får du ett gott och uppfriskande glas rött vin. Och ett gott och smakrikt glas vitt vin, säger han.

Joe Fattorini har eget program på tv-kanalen Godare.
Joe Fattorini har eget program på tv-kanalen Godare.

”Vinälskaren” på Godare

Vill du ha fler härliga vintips från världsstjärnan Joe ”Obi Wine Kenobi” Fattorini?

Missa då inte det nya programmet ”Vinälskaren” på tv-kanalen Godare och här på Aftonbladet. I flera underhållande avsnitt guidar han runt i vinets spännande värld och svarar på vanliga frågor om vin.