Julig sangria med äpple, tranbär och kanel
Vem orkar vänta till sommaren för att få duka upp en kanna sangria?
Med smak av äpplen, tranbär och rosmarin passar den här vintriga varianten perfekt till höstkvällen, glöggminglet eller nyårsafton.
Ingredienser
Ingredienser
4 dl
Tranbärsjuice
2.5 dl
Äppelmust
3 dl
Vitt vin
1 dl
ljus rom
1 msk
Honung, flytande
1 st
Äpple, skivat
1
kanelstång
2
stjärnanis
2 kvist
rosmarin
1 dl
Tranbär
Gör så här
1
Skär äpplen i klyftor. Lägg skivorna tillsammans med kanelstång, stjärnanis och rosmarin i en kanna eller bålskål.
2
Fyll på med äppelcider, tranbärsjuice, honung, vin och rom.
3
Låt eventuellt stå i ett par timmar så att smakerna blommar ut.
4
Precis innan servering, fyll på med is och toppa med tranbär och en kvist rosmarin.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen