Så gör du egen glögg

Av Godare

Vad tycker du?

Så gör du egen glögg

(20)

Gör din egen glögg så kan du krydda och söta den efter tycke och smak. Om du vill skippa brännvinet och bara göra vinglögg går det utmärkt att värma vinet med kryddorna och sockret - då får du en snabbversion av receptet.

Gör en egen glögg till jul.

Ingredienser

Ingredienser

2 bitar
hel kanel
12 tsk
kryddnejlika, hela
2
ingefära, torkad
1 tsk
kardemummakärnor, hela
3
pomeransskal
2 dl
russin
2.5 dl
brännvin, okryddat
2 flaskor
rött vin
2.5 dl
Socker

Gör så här

1
En portion i receptet ger 1.5 l glögg. Lägg kanel, nejlika, ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin i en burk med tättslutande lock. Häll på brännvin tills kryddorna är helt täckta. Förslut och låt stå i fyra dagar. Skaka burken då och då.
2
Sila av vätskan i en kastrull. Tillsätt rödvinet och 2 dl sockret. Värm försiktigt på svag värme tills sockret löst sig. Smaka av om du vill ha mer socker.
3
Häll upp på flaska och förvara svalt. Glöggen håller sig minst tre månader.
4
Glöggen hettas upp vid serveringen men får inte koka om du vill behålla alkoholen. Servera med russin och skållade mandlar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Äppelglögg – laga den själv

  1. Ämnen

    1. Drycker
    2. Drinkrecept
decoration divider

Drinkrecept

Visa alla

Så gör du drinkar som proffset

Pink paloma – romantiskt drinkrecept

Sparkling margarita

Negroni sbagliato