Tre goda drycker till ostron

Publisert:
Mörk öl och ostron är en kombination som funkar toppen.
Mörk öl och ostron är en kombination som funkar toppen.

Champagne och vitt vin i all ära, men det finns en hel värld av roliga dryckesalternativ till det salta lilla skaldjuret. Här är tre annorlunda drycker som simmar väl med ostron.

Talisker skye, whisky

Den lilla sältan som finns i whiskyn passar otroligt bra till det salta i ostronen. Dessutom är den här whiskyn rökig i stilen, och smakerna gifter sig på ett nytt, roligt och annorlunda sätt. Kombinationen sitter som handen i handsken.

  • Finns på: Systembolaget, nr 85515
  • Pris: 399 kronor
Talisker skye - rökighet och sälta blir en god kombination.
Talisker skye - rökighet och sälta blir en god kombination.

Guiness extra stout

Mörk öl och ostron är en kombination som funkar toppen. Den mörka drycken upplevs som väldigt ”mjuk” och sältan i ostronen gör att mer toner av choklad och kaffe kommer fram i ölen. En rolig kombination.

  • Finns på: Systembolaget, 1561
  • Pris: 19:90 kronor
Guiness extra stout.
Guiness extra stout.

Dewatsuru Choinama, sake

Både ostron och sake har mycket umamismak. Smakerna samspelar därför med varandra och tillsammans blir det en riktigt god umamibomb.

  • Finns på: Systembolaget nr 127
  • Pris: 79 kronor
Sake har mycket umamismak.
Sake har mycket umamismak.

Lär dig tillaga och äta ostron

KÖKSTIPS

Tillaga och äta ostron – Erik Videgård visar hur

Sarah Lindstrand Mboge

Sarah Lindstrand Mboge är sommelieren som vill flytta vinintresset från finrummen in till våra vardagsrum. Just nu utbildar hon sig till journalist vid Södertörns högskola. Sarah har jobbat på flera vinbarer både i Sverige och utomlands och syns nu i Godares ”Vinskola” där hon ger sina bästa råd för hur man dekanterar, lagrar – och väljer rätt rosé till sommarens grillkvällar. Sarah har dessutom full koll på restaurangscenen och tipsar gärna om stans bästa matpärlor.