Eggnog – juliga smaker av vanilj och kanel
Eggnog – krydda den traditionella, varma, goda drinken med kanel för en julig stil. Spetsa med rom, konjak, calvados eller whiskey om du vill.
Ingredienser
1 Äggula
2 mskSocker
2 dlmjölk
1 krmVaniljsocker
1 krmKanel
3 clrom, konjak, calvados eller whiskey. Kan uteslutas
kanelstång
Kanel
socker
Gör så här
1
Vispa socker och ägg fluffigt med elvisp tills sockret löst upp sig.
2
Värm upp mjölken i en kastrull tills den precis börjar sjuda. Häll mjölken i äggblandningen samtidigt som du vispar.
3
Rör ner vaniljsocker och kanel och eventuellt sprit.
4
Kanelfrosta glasen genom att blöta kanten med lite vatten, häll kanel och socker på ett fat och ställ glaset upp och ner i blandningen.
5
Häll upp eggnog och garnera med kanelstång och lite mald kanel. Servera direkt.