Eggnog – juliga smaker av vanilj och kanel

Av Godare

(52)

Vad tycker du?

Eggnog – juliga smaker av vanilj och kanel

Eggnog – krydda den traditionella, varma, goda drinken med kanel för en julig stil. Spetsa med rom, konjak, calvados eller whiskey om du vill.

Eggnog med kanel och vanilj

Ingredienser

1 Äggula
2 mskSocker
2 dlmjölk
1 krmVaniljsocker
1 krmKanel
3 clrom, konjak, calvados eller whiskey. Kan uteslutas
kanelstång
Kanel
socker

Gör så här

1
Vispa socker och ägg fluffigt med elvisp tills sockret löst upp sig.
2
Värm upp mjölken i en kastrull tills den precis börjar sjuda. Häll mjölken i äggblandningen samtidigt som du vispar.
3
Rör ner vaniljsocker och kanel och eventuellt sprit.
4
Kanelfrosta glasen genom att blöta kanten med lite vatten, häll kanel och socker på ett fat och ställ glaset upp och ner i blandningen.
5
Häll upp eggnog och garnera med kanelstång och lite mald kanel. Servera direkt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (20)

    Äggtoddy – krämigt god och söt dessert

  2. (52)

    Glubbel – bubblig juldrink

  3. (28)

    Irish coffee – enkelt och gott recept

  1. Ämnen

    1. Drycker
    2. Drinkar

Drinkar

Visa alla
(1)

Red velvet - alkoholfri drink.

(1)

Jordgubbs- och basilika mojito, alkoholfri

(1)

Physalismartini, alkoholfri drink

Alkoholfria drinkar – så lyckas du bäst