ANNONS
Barilla

Klassisk italiensk Pasta Bolognese

Barilla
Publisert:
Klassisk italiensk Pasta Bolognese

Pasta Bolognese är en klassisk italiensk pastarätt som finns i en mängd olika varianter. Namnet på rätten kommer från såsen som är typisk för staden Bologna. Det är enkelt att sätta sin egen prägel på denna pastaklassiker och det är i dag en av våra mest populära pastarätter.

Pasta Bolognese passar perfekt när du vill laga middag snabbt och enkelt till hela familjen. Pasta Bologonese kan tillagas med flera olika pastasorter och när den lagas med spaghetti kallas den ofta spaghetti bolognese. För att ta rätten till nya höjder: laga den med nya bronsvalsade pastan Al Bronzo från Barilla!

Klassisk italiensk Pasta Bolognese

Barilla Al Bronzo är en bronsvalsad pasta som tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betyder att pastan pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Det är bronsvalsningen som ger Barilla Al Bronzo dess unika rika struktur av de klassiska formerna från Barilla.

Den gyllene bärnstensfärgen, den robusta karaktären och unika smaken kommer från Barillas egen blandning av utvalt durumvete. Resultat blir en mer al dente pasta. Barilla Al Bronzo pasta är gjord på en blandning av högkvalitativt durumvete som ger en pasta med en hög andel proteiner (mer än 14 procent) vilket medför en robust pasta med spänst.

Durumvetets höga kvalitet i Barilla Al Bronzo tillsammans med bronsvalsningen ger en pasta med rik och härlig textur som binder såser för smakupplevelser värda att minnas.

www.barilla.com
För mer inspiration och goda rätter med pesto

Pasta Bolognese

4–6 portioner

Preptid: 40 minuter

Tillagning: 12 minuter

Ingredienser:

  • 400 g Barilla al Bronzo
  • Spaghetti
  • 70 g pancetta
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rött vin (eller vitt)
  • 1 burk (400g) Barilla tomatsås Vitlök och Örter
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Eventuellt en nypa socker
  • Olivolja att steka i

Till servering:

  • Parmesanost

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär pancetta och bladselleri i små bitar. Skala och finhacka lök och morot. Hetta upp olivolja i en panna och stek pancettan. Lägg i lök, bladselleri och morot. Fräs i några minuter.
  3. Lägg i färsen och bryn tills den är grynig och genomstekt. Tillsätt tomatpuré. Häll i vinet och låt det koka ner.
  4. Häll i tomatsås, kalvfond och vatten. Salta och peppra. Sjud med locket på i ca 1 timme och utan lock i ca 30 minuter. Rör om emellanåt.
  5. Smaka av med salt, svartpeppar och ev. socker.
  6. Blanda den kokta pastan med bolognese. Servera och toppa med riven parmesanost.
Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Godares redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Godare-redaktionens åsikter.