Lise Finckenhagen
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.
Peach melba med vaniljglass och pistagenötter
Hemgjord choklad med marshmallows och salta jordnötter
Smörstekt toast med ost och skinka
Hembakade oreokex
Karamellglass med salta kolanötter
Italienska köttbullar i tomatsås
Pannacotta med yoghurt och kaffesmak
Varma fikon med getost och honung
Chokladtårta med salt karamellkräm
Hemgjord mjukglass på 20 minuter
Chokladtryffelkräm på saftig nötbotten
Karamellpudding med passionsfrukt
Ugnsstekta revbensspjäll
Chokladmoussetårta med apelsin
Stjärnkexkaka med vanilj och hallon
Stekt lax med sparris, dill-och citronyoghurt
Hemgjord kimchi
Smakrik kycklinggryta med tomater
Hjärtformad tårta med ägg och bacon
Enkel torsk i tomatsås
Varma tranbär
Snabblagat
Nudlar med lax och jordnötssås
Snabblagat