Tea Malmegård tar över ”Efter stängning”

Publisert:
Tea Malmegård tar över ”Efter stängning”
Tea Malmegård tar över ”Efter stängning”

Tv-kockprofilen Tea Malmegård tar över ”Efter stängning” efter Markus Aujalay.

– Mitt eget matlagningsintresse föddes just i tv-soffan så det ska bli så kul att få ta över det här stället, säger hon.

”Efter stängning” är programmet där utslagna kockar från Sveriges mästerkock möts i en tävling för en chans till revansch.

Det var tidigare kocken Markus Aujalay som programledde både ”Sveriges Mästerkock” och spinoffen ”Efter stängning”.

Nu har Tommy Myllymäki och Tea Malmegård tagit över i respektive program.

– Jag är så taggad! Självklart är det nervöst att hoppa in i programledarrollen men det var bara att köra på. Det är kul att lära sig något nytt och det är ett fantastiskt upplägg för mig som älskar människor, säger Tea Malmegård.

I ”Efter stängning” får de utslagna mästerkockarna en ny chans att tävla mot varandra. Det blir svettiga matlagningsdueller där Tea ska stå som enväldig domare.

Vilken typ av domare är du?

– Jag gick väl lite in i rollen som jag har på jobbet. Jag är mån om deltagarnas personliga utveckling så jag har försökt få dem att utmana sig själva och testa gränserna.

Vinnaren står kvar till nästa vecka och möter en ny motståndare. Förutom spännande tävlingar kommer Tea dela med sig av riktigt vassa tips och matlagningsknep.

– Det blir massor med mat, nervkittlande tävlingar och tio masterclasses med mig. Jag är så glad och stolt över resultatet och så otroligt imponerad över kompetensen hos deltagarna, säger hon.

Det var tidigare Markus Aujalay som programledde både ”Sveriges Mästerkock” och spinoffen ”Efter stängning”.’
Det var tidigare Markus Aujalay som programledde både ”Sveriges Mästerkock” och spinoffen ”Efter stängning”.’

Fakta: Tea Malmegård

Tea Malmegård är en välkänd tv-kock, konditor och kokboksförfattare som bland annat jobbat på Lux och Operakällaren i Stockholm.

Hon har även tävlat i ”Dessertmästarna”, ”Kockarnas kamp” och startat restaurangen Doma tillsammans med sin man i Stockholm.

Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier.