Glassarna som försvinner 2023

Storstrut, Magnum och Disney Frozen på listan.

Publisert:
Magnum Remix, Tutti frutti isglass, hallon/lakrits-båt och storstrut hör till glassarna som försvinner 2023.
Magnum Remix, Tutti frutti isglass, hallon/lakrits-båt och storstrut hör till glassarna som försvinner 2023.

14 glassar utgår från de stora glasstillverkarna Sia-glass, GB, Triumfglass och Hemglass, bland annat Nicks Salty Caramel, Magnum Remix, Tutti frutti isglass, hallon/lakrits-båt och storstrut.
Här är glassarna som försvinner 2023.

MATNYHETER

Årets glassnyheter 2023

Två glassar tas bort från GB.
Två glassar tas bort från GB.

GB Glace

  • Magnum Remix
  • Disney Frozen Cone (Vecka 11)
4 glassar tas bort från Hemglass.
4 glassar tas bort från Hemglass.

Hemglass

  • Dubbel jordgubbe 
  • Sundborn After dinner Pistage
  • Smack 
  • Prinsesstårta 
Fem glassar tas bort från Triumfglass.
Fem glassar tas bort från Triumfglass.

Triumfglass

  • Nicks Salty Caramel
  • Snickers Stick
  • Storstrut
  • Geisha strut
  • Tutti Frutti isglass
Tre glassar tas bort från Sia glass.
Tre glassar tas bort från Sia glass.

Sia glass

  • Superhjälte med Tuttifrutti-smak
  • Kladdkaka (Glasstrut)
  • Hallon Saltlakritsbåt

Visste du att vi i Sverige äter mest glass i Europa näst efter finländarna?

  • 12 liter glass äter en svensk i genomsnitt om året.
  • Nästan 3,5 miljarder kronor säljs det glass för i Sverige.
  • 111 miljoner liter glass produceras i Sverige årligen.
  • Italienarna, som ses som riktiga gelatoälskare, äter bara hälften så mycket jämfört med oss svenskar.

Källa: Föreningen svenska glasstillverkare

Topplista: Svenskarnas glassfavoriter

  • Vanilj 
  • Choklad 
  • Pekannöt 
  • Lakrits 
  • Romrussin 
  • Jordgubb
  • Pistage
  • Melon
  • Polka
  • Päron

Källa: Arla 

(30)

Isglass med två olika smaker

Gör egen god och naturlig isglass, det är enklare än man kan tro. Välj dina favoritbär och gör läskande glass på pinne. Recept ur Camilla Hamids bok ”Godare glass”.

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.