Här är deltagarna i Kockarnas kamp

Publisert:
Kockarnas kamp är tillbaka i tv-rutan i slutet av september.
Kockarnas kamp är tillbaka i tv-rutan i slutet av september.

Snart är det återigen dags för åtta nya kockar att göra upp i Sveriges mest dramatiska kocktävling – ”Kockarnas kamp”.

I år medverkar bland annat ett gift par och, för första gången i programmets historia, en vinnare av Sveriges mästerkock.

Här är hela listan på deltagare.

I programmet Kockarnas kamp” gör några av Sveriges kändaste kockar upp i en rad olika moment som utmanar både deras smaklökar, deras tekniska förmåga och deras yrkesskicklighet.

Allt äger rum i den mytomspunna ladan på Österlen.

Då har ”Kockarnas kamp2022 premiär

”Kockarnas kamp” har premiär den 26 september i tv4 och på tv4 Play. Programmet spelas in på Tosterups slott i Tomelilla och programledare är liksom tidigare säsonger Pär Lernström. Det blir hans elfte säsong i ladan.

Här är alla deltagare i Kockarnas kamp 2022

I år medverkar, för första gången i Kockarnas kampas elva år långa historia, en förre detta vinnare av Sveriges Mästerkock. Dessutom blir det en kamp i kampen när paret Birgit Malmcrona och Johan Backéus ställs mot varandra i en rad rafflande utmaningar.

Här är alla deltagare.

Pi Thanh, 32 år, är kock på restaurang Aira på Djurgården i Stockholm, som ägs av stjärnkocken Tommy Myllymäki och har en stjärna i Michelinguiden.

”Då var det äntligen dags att göra min trötta tv debut senare i höst!
Vilken sommar det var och att få spendera den i Skåne med dessa underbara människor”, skriver han om sin medverkan på Instagram.

Pi Thanh
Pi Thanh

Louise Johansson, 35, är kock, matstylist och driver företaget ”Taste by Louise”. 2011 vann hon den allra första säsongen av ”Sveriges Mästerkock”. Sedan dess har hon bland annat jobbat på flera finkrogar, som Salt & Sill och Upperhouse.

Till Allt om mat berättar hon att hennes medverkan i ”Kockarnas kamp” varit påfrestande.

– Ibland var det fruktansvärt att vara i ladan, det kunde bli väldigt känslosamt. Jag trodde inte att jag skulle bli så nervös och påverkad av mina nerver, jag blev helt utpumpad, säger hon till tidningen.

Louise Johansson
Louise Johansson

Albin Edberg, 28 år, driver eget inom catering, event och matlagningsevent. Redan 2014 vann han tillsammans med Tommy Myllymäki Bocuse d'Or Europe i Stockholm, och kvalificerade sig därmed till världsfinalen Bocuse d'Or i Lyon.

På sin Instagram skriver Albin om sin medverkan i ”Kockarnas kamp”.

”I vanlig ordning blir det både blod, svett och tårar med start 27:e september! Kan lova att jag är nästan lika rolig i tv som på Instagram. Tror jag?”

Albin Edberg
Albin Edberg

Katja Palmdahl, 56 år, är kock, matkreatör, matstylist och kokboksförfattare. Hon jobbar bland annat på restaurang Lilla spinneriet i Göteborg.

”Det har varit de tuffaste utmaningarna, godaste middagarna och de absolut mest fantastiska yrkesmänniskor tillika vänner jag träffat”, skriver hon om sin medverkan på Instagram.

Katja Palmdahl
Katja Palmdahl

Sahin Erdal, 30, är kock på restaurang Aster i Malmö. Han växte upp i skånska Hörby där hans föräldrar drev en pizzeria och har tidigare jobbat på restauranger i bland annat New York, Stockholm och Istanbul.

För Sydsvenskan erkänner han att han aldrig hade sett programmet innan han fick förfrågan att vara med.

– Det var tufft. När man går in i ladan första gången och känner av dess atmosfär och kyla samtidigt som man verkligen står i strålkastarljuset då är det psykiskt jobbigt. Trots att det man tävlade i var saker som man gjort tusentals gånger så kändes det som att det var första gången just där och då, säger Sahin Erdal till tidningen.

Sahin Erdal
Sahin Erdal

Johan Backéus, 35 år, vann Årets kock 2017 och äger idag tillsammans med sin fru och motståndare i tävlingen, Birgit Malmcrona, restaurang Naturaj i Sundsvall.

Johan Backéus
Johan Backéus

Birgit Malmcrona , 35, driver restaurang Naturaj i Sundsvall. Hon är född i Madrid och har jobbat i restauranger som Gondolen, Shibumi och Ichi i Stockholm. Hon har jobbat mycket med fokus på japanska smaker och gillar därför att använda dessa råvaror och tekniker i sin matlagning.

Birgit Malmcrona
Birgit Malmcrona

Adam Dahlberg , 43 driver bland annat restaurang Adam/Albin i Stockholm tillsammans med Albin Wessman. Restaurangen fick tidigare i år en Michelinstjärna för sin fine dining med ursprung i det nordiska köket.

”Hösten är räddad! Var beredd på tv-historiens mest rafflande dramatik med mer blod, svett och tårar än någonsin tidigare. Ni vill ogärna missa detta gladiatorspel på Tosterups slott där jag krigar hänsynslöst..”, skriver Adam på Instagram.

Adam Dahlberg
Adam Dahlberg
Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier.