Här är alla deltagarna i ”Vilda kockar”

Kändiskockarna lagar mat över öppen eld

Publisert:
Tre kändislag tävlar om vilka som kan laga den godaste maten över öppen eld.
Tre kändislag tävlar om vilka som kan laga den godaste maten över öppen eld.

Den 1 juni tar sig ett gäng kändiskockar ut i vildmarken.

Med hjälp av ved, knaster, rök och smak av den norrländska naturen tävlar de om vem som kan laga godast mat – över öppen eld.

– Det var lite läskigt, säger Zeina Mourtada som är en av deltagarna.

Snart har ett helt nytt matlagningsprogram premiär – ”Vilda kockar” i SVT. Här tävlar tre lag med kändiskockar om vilka som kan laga den godaste maten över öppen eld.

Lagen har en timme på sig att göra en förrätt och en varmrätt, där rätterna måste innehålla två utvalda ingredienser som lagen inte får veta vilka de är förrän tävlingen startar.

Programledare är stjärnkocken Niklas Ekstedt, som ofta kallas ”The Godfather of fire cooking”. Han har bjudit in några av landets kändaste kockar till Skulebergets absoluta topp på Höga kusten.

– Det är en väldigt rolig mix av duktiga kockar med helt skilda spetskompetenser, bakgrunder och erfarenheter, säger Niklas Ekstedt om de tävlande i ett pressmeddelande.

Prgramledare Niklas Ekstedt.
Prgramledare Niklas Ekstedt.

Bland de tävlande finns efterrätts- och bakdrottningen Leila Lindholm i lag med en annan eldkock – Erik Brännström.

En av Sveriges mest rutinerade krögare, Erik Videgård tävlar tillsammans med kocken och entreprenören Lisa Lemke.

Zeina Mourtada har gjort mat från Mellanöstern folkligt i Sverige och teamar upp med Filip Poon, som var med i Sveriges mästerkock 2015.

– Jag älskar min spis och min ugn och är egentligen inte alls van vid att laga mat över öppen eld. Det var både spännande och lite läskigt, säger Zeina Mourtada i pressmeddelandet.

De tävlande

Erik Brännström

Eriks nisch när det gäller matlagning är att tillaga vilt över öppen eld. Han har jobbat på krogar i såväl London som Kanada, och är också känd under namnet Vilda kocken.

Erik Brännström
Erik Brännström

Lisa Lemke

Lisa är mycket mer än bara kock. Som entreprenör ger hon ut mängder med böcker, startar krogar, håller föredrag och gör såväl radio som tv om matlagning.

Lisa Lemke
Lisa Lemke

Leila Lindholm

Välkänd för sina efterrätter och bakverk, men har också en bakgrund som kock på några av världens mest namnkunniga krogar.

Leila Lindholm
Leila Lindholm

Zeina Mourtada

Zeina har tack vare sina kokböcker, tv-program och sociala medier gjort mellanösternmat folklig i Sverige.

Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Filip Poon

Filip var med i Sveriges mästerkock 2015 och har sedan dess gjort raketkarriär. I dag är han en av de absolut största svenska kockarna på TikTok och YouTube. Han har även ett eget tv-program på tv-kanalen Godare.

Filip Poon
Filip Poon

Erik Videgård

Erik är Sveriges kanske mest rutinerade krögare och har drivit en mängd prisbelönta krogar, framför allt i Stockholm.

”Vilda kockar” har premiär i SVT Play torsdag 1 juni kl 02.00 och i SVT1 kl 20.00 samma kväll.

Här är alla deltagarna i ”Vilda kockar”
Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier.