Ny pralin i Aladdinasken 2022

Publisert:

Förändringar i Aladdinasken kan röra upp starka känslor. Minns ni till exempel trillingnötens försvinnande 2014?

Nu är det dags igen. En godbit försvinner – och en ny tar platsen i den folkkära asken.

Den nya pralinen i årets Aladdinask är fylld med klassiska julsmaker av apelsin och kanel. Marabou beskriver den som en pralin med en len kolakräm med smak av apelsin och kanel, inslagen i mörk choklad. Paradisasken får en motsvarande pralin i ljus choklad.

– Julen är dofternas och smakernas högtid, med dofterna kanel, kryddnejlika och glögg är julstämningen fulländad, säger Maija Bjureström på företaget Mondelēz som äger Marabou.

Med nykomlingen apelsinkanel försvinner tyvärr limepralinen.

– Oavsett vilken koppling man har till asken så tror vi att den juliga och självklara smakkombinationen av apelsin och kanel blir en ny favorit för många, säger hon.

Ny pralin i Aladdinasken 2022
Ny pralin i Aladdinasken 2022

Nya pralinen i Aladdin- och Paradisasken

Historien om Aladdinasken började 1939. Av flera hundra praliner valde man ut 18 av de populäraste pralinerna, och Sveriges första folkliga chokladask var född. Sedan dess har asken förändrats flera gånger.

Som år 2014 då en storfavorit byttes ut – trillingnöten.

Det pralinutbytet skapade rabalder så väl runt om matbord som i medier. Vid den tidpunkten sa marknadschefen Jonas Magnusson så här om förändringen i en intervju med Aftonbladet:

– Ja, det har rört upp känslor. Vi har sett det med mycket engagemang och liv och rörelse på vår Facebooksida. Gör man en förändring i Aladdinasken så kommer reaktioner, oavsett vad man gör.

Om limepralinens uttåg rör upp lika heta känslor återstår att se. Apelsinkanel dyker upp i både Aladdin- och Paradisasken och börjar säljas under vecka 38.

Den nya smaken för i år är apelsinkanel.
Den nya smaken för i år är apelsinkanel.

Här är alla praliner i Aladdinasken:

  • Höstnougat
  • Hallonlakrits
  • Likörtryffel
  • Jordgubbscrème
  • Kokos-kola
  • Apelsinkanel
  • Pärlnougat
  • Gräddnougat
  • Romrussin
  • Apelsintryffel
  • Kakaocrisp
  • Salt caramel
  • Nöttryffel
Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier.