Årets glögg – nya smaker och sorter

Publisert:
Årets första nya glöggsorter är här.
Årets första nya glöggsorter är här.

För tidigt för glögg? Eller kanske lite sent. Det beror på hur man ser det. Årets glöggnyheter från Blossa och Saturnus är här och årets smaker har avslöjats.

Blossa 2022

I år presenterar Blossa sin starkvinsglögg i en julröd flaska. Smakerna är hämtade från USA och New Orleans där den ikoniska drinken Hurricane kom till på 1940-talet.
– Vi har smaksatt glöggen med rom, lime och även tagit fram vår egen version av drinken Hurricanes röda sirap, med passionsfrukt, jordgubbe och blåbär. Inspirerade av matkulturen har vi dessutom tillsatt extrakt
av chili och rökt paprika. Det blir en fin samklang med de klassiska glöggkryddorna, varav flera ofta hittas i maten som serveras i New Orleans, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Cirkapris 125 kr/75 cl, Systembolaget, finns i beställningssortimentet från 15 september.

Blossa 2022 har smak av bland annat rom och lime.
Blossa 2022 har smak av bland annat rom och lime.
Saturnus glögg är smaksatt med havtorn och rönnbär.
Saturnus glögg är smaksatt med havtorn och rönnbär.

Saturnus frostbär

Från Saturnus kommer en glögg med smak av frostbär. Den alkoholfria vitvinsglöggen kombinerar klassiska glöggsmaker med nordisk natur. Frostbär, med smak av havtorn och rönnbär kan drickas både varm och kall.

Cirkapris 35 kr/50 cl, finns i dagligvaruhandeln från mitten av oktober.

Äppelglögg från Österlen
Äppelglögg från Österlen

Österlenglögg med äppelvin och Calvados

Kiviks musteri lanserar en äppelglögg med calvados. Glöggen består av äppelvin på skånska äpplen, klassiska glöggkryddor samt vanilj och kanel. Till det har Calvados VSOP tillsatts vilket ger en glögg med smak av mogna äpplen, kardemumma, kanel och inslag av fat och russin.

Cirkapris 109 kr/50 cl, Systembolaget från vecka 37.

Annons

Dagens deals