Så får du färska hamburgare på kedjorna

Knepen du inte visste om

Publisert:
Med enkla knep får du lätt färsk och fräsch snabbmat.
Med enkla knep får du lätt färsk och fräsch snabbmat.

En snabb lunch kan lätt sluta i besvikelse. Speciellt om du handlar på en snabbmatskedja och maten visar sig vara något gammal.

För att få en ultimat upplevelse med så färsk mat som möjligt så delar vi några heta tips på hur du kan gå tillväga!

Har du någon gång köpt en ostburgare på en snabbmatskedja och upptäckt när du tagit av pappret att hamburgaren är något kall och har aningens torrt bröd? Eller kanske fått kalla pommes när du hoppades på krispigt heta?

För att undvika denna besvikelse så kommer här några tips på hur du kan få färsk och nylagad mat på ett kick. Det kanske tar någon minut längre, men är så värt för att slippa bli besviken.

Så får du en nylagad hamburgare

Sedan länge har många snabbmatskejdor haft ett tidssystem som ser till att burgare eller pommes får ligga i ett värmeskåp en viss tid. För att kunna servera maten så färsk och fräsch som möjligt. I dag är det också väldigt vanligt att kedjorna säger att de gör maten på beställning.

Men för att vara på den säkra sidan och garantera en färsk burgare så finns det några knep att tillgå.

  1. Be om okryddat kött. När du beställer din hamburgare – be om okryddat kött. Peppar och salt kan du addera från små påsar som ofta finns att ta gratis.
  2. Beställ hamburgare utan ketchup. Vill du ha ketchup kan du ta från pumpen och lägga på efteråt.
  3. Vänta till efter frukost. Ett sista knep är att köpa sin burgare direkt efter att restaurangen avslutat frukosten (om de erbjuder det), för då är hamburgarna helt nygjorda.
Fixa nylagad hamburgare i ett kick.
Fixa nylagad hamburgare i ett kick.

Så får du färska pommes

Det har säkert hänt många att man en eller en annan gång fått ett paket med kalla, slokande pommes. Håll till godo – även detta går att kringgå.

Det enda du behöver göra är att beställa pommes utan salt, då får du rykande färska pommes. Och sen är det bara att addera salt till dina pommes om du vill ha det. Vi kan dock meddela att du inte kommer bli älskad av personalen när du gör en något bökig beställning.

Men färska pommes får du!

Huruvida de här knepen kommer att fungera till 100 procent kan vi inte säga eller lova – det är knep som vi tagit del av från tidigare medarbetare och som florerar på internet.

Beställ pommes utan salt och du kommer få dem krispiga och färska!
Beställ pommes utan salt och du kommer få dem krispiga och färska!

Andra tips och tricks när du köper snabbmat

  • Ett måste att prova om du går till kedjan McDonald’s är att köpa äppelpaj och en mjukglass. Knäck ner den varma pajen i glassen – voilà – en smarrig efterrätt!
  • En del påstår att det är en smakupplevelse att antingen doppa pommes i mjukglass, eller till och med bacon. Ni vet ju vad man säger: smaken är som baken. Men varför inte prova?
  • För att få nyfriterade nuggets – beställ många, för då kommer de som jobbar där antagligen behöva fritera ett gäng nya.
  • Köp chili cheese, och valfri hamburgare. Lyft på locket till hamburgaren, lägg på dina chili cheese och tryck tillbaka locket. En magisk kombination som bara måste prövas.
  • Vill du maxa läsken? Beställ läsk utan is om det är personalen som häller upp den åt dig, så tar inte isen upp en massa plats.
  • Ska du äta lunchen på språng? Beställ ett nuggets-mål – sen är det bara att föra nuggets-kartongen över sugröret på läsken, som blir din lilla bricka, häll upp pommesen på det tomma locket och ställ dippsåsen.
Smart knep om man ska äta lunchen på språng.
Smart knep om man ska äta lunchen på språng.
Lisa Nilsson

Lisa Nilsson är sociala medier-redaktör på Godare. Hon har studerat journalistik och multimedia vid Södertörns högskola och har även läst kreativt skrivande. Innan Lisa började på Aftonbladet jobbade hon som digital redaktör på Femina och Residence på Aller media. Och om det är ett featureämne hon brinner för så är det mat!