Årets glassnyheter 2023
Med det spirande ljuset dyker årets nya glassar upp. Bland nyheterna hittar vi nya varianter av Magnum och Daimstrut, en glassbåt lastad med ananas och en sockerfri nötkolaglass.
Här är årets glassiga nyheter 2023.
Glassnyheter från GB Glace 2023
Magnum Double Sunlover
En kokosglass blandad med syrlig mango och passionsfruktsås, doppad i två lager, först i mango och passionsfruktsås och sedan ett lager vit choklad med kokosflingor.
Twister Monstaahh
En twister med citron, grönt äpple och blåbär. Tillverkad av äkta frukt, naturliga färger och smaker.
Magnum Double Starchaser
Vaniljglass med dubbla glassvirvlar av lyxig popcorns- och kolasmak, täckt av ett lager seg kolasås och doppad i mjölkchoklad med bitar av karamelliserade popcorn.
Kingis Raspberry Licorice
Hallonglass med lakritsöverdrag och ett stort lakritshjärta i mitten.
Daim Mint
Våffla fylld med mintglass med Daim-bitar, doppad i mjölkchoklad.
Magnum Raspberry Swirl
Hallonglass med virvlar av hallonsås och överdragen med Magnums veganska choklad.
Hemglass 10 första glassnyheter 2023:
Delicatobollsglass
Chokladdoppad gräddglass med chokladbollsrippel. Toppad med riven kokos. Lanseras i glassbilen 20/2.
Bamse
Två varianter av laktosfria gräddglassar. En med blåbärssmak doppad i laktosfri choklad och en med päronsmak doppad i laktosfri choklad. Lanseras i glassbilen 20/2.
Panduro, pysselglassen
Glassar med smak av kola och jordgubb som doppats i stjärn- respektive pärlströssel. Förpackningen kan förvandlas till en teaterscen och innehåller pärlbandspyssel. Lanseras i glassbilen 26/6.
Chokladtårta i bägare
Chokladgräddglass med kakbitar, kakaosås toppad med chokladdoppade maränger. Lanseras i glassbilen 24/4.
Linas Fina
Vinnarbidraget i tävlingen Drömbåten blir verklighet. Gräddglass med vanilj- och chokladsmak med nougatfyllning i båtrån, doppad i choklad. Lanseras i glassbilen 22/5
Ananasbåt
Laktosfri gräddglass med ananas- och chokladsmak med ananasrippel i båtrån. Doppad i laktosfri choklad. Lanseras i glassbilen 26/6.
Glassfabriken + överraskning
En spännande mix av 23 goda glassar som passar hela familjen: Glassbåt, Favoritstrut, Sandwich, Päronsplit och Konfetti. Innehåller pyssel. Lanseras i glassbilen 26/6.
Favoritstrut
En riktig favorit gör comeback. Gräddglass med vaniljsmak och jordgubbssylt i bakat rån, toppad med chokladdopp. Lanseras i glassbilen 26/6.
Dubbelcitron
Citrondoppad vaniljgräddglass med fyllning av lemoncurd. Toppad med jordgubbsflakes. Lanseras i glassbilen 20/3.
Dubbelkola
Vaniljgräddglass med kolafyllning och karamelldopp. Lanseras i glassbilen 25/9.
Nya glassar från Sia glass 2023
Chokladkaka
Svensk krämig chokladgräddglass, chokladsås, doppad i mjölkchoklad med krispiga kakbitar.
Ice Dream Salt karamell
Vegansk glass gjord av svensk havre med slingor av salt kolasås, doppad i choklad med krisp.
Superhjälte
Svensk krämig gräddglass med päron- och vaniljsmak, doppad i mjölkchoklad.
Nötkola utan tillsatt socker
Svensk krämig gräddglass med kolasmak och kolasås, doppad i mjölkchoklad med rostade hasselnötter. Utan tillsatt socker. Innehåller sötningsmedel.
3 vänners glassnyhet
Vegansk vaniljglass
3 Vänners veganska vaniljglass är en mixad bas på cashewnötter och rismjöl vilket ger en touch av nötsmak till vaniljsmaken.
Nya glassar från Triumfglass
Farbror Arnes nötkola
Vaniljgräddglass med salt kolasås, doppad i mjölkchoklad och macadamiakrokant. Rekommenderat pris: 30 kr.
Dolce
Våfflelstrut med glasyr av chokladsmak, vaniljglass med kolasås toppad med knäckbitar. Rekommenderat pris: 30 kr
Snickers white
Gräddglass fylld med jordnötter, karamell, en krämig kärna och överdrag av vit choklad. Rekommenderat pris: 26 kr.
Nöt-crème
Hasselnötsglass med nöt-crème-fyllning, doppad i choklad med hasselnötskross. Rekommenderat pris: 23 kr.
Lemon curd-glass
Den här glassen är enkel att göra och syndigt god. Bara två ingredienser, förutom lemon curd, och så gräddig och len med en härlig syrlighet. Ingen kommer att kunna gissa att den är gjord utan glassmaskin.
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.
Mer på Godare
Mamma mia! Dante Zias pasta med tomat och mozzarella
- Snabblagat
Pasta med gorgonzola och salsiccia
- Snabblagat
Krämig carbonara med knaperstekt pancetta
- Snabblagat
Krämig kycklingpasta med paprika
DRYCKER
Därför ska du dricka den här ölen i påsk
ARTIKLAR
”Den sillen är som nedsänd av Gud”
Hamburgerbowl – perfekt i matlådan
- Snabblagat
Sweet chili kyckling med wokgrönsaker
Battenbergkaka
ARTIKLAR
9 goda äggrätter