Han bakade världens största pizza – som hämnd

Publisert:
Han har gjort världens största pizza – som hämnd
Han har gjort världens största pizza – som hämnd

När Eric Decker fyllde åtta år dök inte en enda av de inbjudna kompisarna upp på hans pizzaparty.

Nu har Youtube-profilen fått sin hämnd.

”Jag har tillbringat de senaste 18 åren med att försöka göra världens största pizza och i dag hände det”, skriver han på Twitter.

Pizzaälskare har anledning att fira – världens största pepperoni-pizza har bakats i Los Angeles.

Den rekordstora pizzan växte fram bit för bit i ett samarbete mellan kedjan Pizza Hut och den amerikanska youtubern Eric ”Airrack” Decker, 26.

”När jag var åtta år hade jag ett pizzaparty i en bowlinghall och ingen kom. För att hämnas har jag tillbringat de senaste 18 åren med att fundera ut hur man gör världens största pizza och i dag hände det", skriver Youtube-stjärnan Eric Decker på Twitter.

Skapelsen blev hela 1 300 kvadratmeter stor och skars upp till 68 000 pizzabitar.

Arbetet med den gigantiska pizzan påbörjades onsdagen den 18 januari. Två dagar senare skickade Pizza Hut ut en officiell deklaration – Guinness World Record har godkänt skapelsen som världens största pizza.

Sugen på att själv baka pizzan? Allt du behöver är:

  • 6 193 kilo deg
  • 2 244 kilo tomatsås
  • Över 3 991 kilo ost och
  • Cirka 630 500 bitar pepperoni

Pizzaskaparna lade först ett lager av deg, målade på tomatsås och toppade med ost och korv. När allt var klart gräddades pizzan i bitar, enligt ett pressmeddelande från Pizza Hut.

När rekordet var fastställt donerades pizzan till välgörenhet.

Världens längsta pizza bakades i Italien 2016.
Världens längsta pizza bakades i Italien 2016.
Pizzan blev nästan två kilometer lång och tog 11 timmar att baka.
Pizzan blev nästan två kilometer lång och tog 11 timmar att baka.

Andra pizza-rekord

Det tidigare världsrekordet för världens största pizza sattes av fem italienska pizzabagare i den italienska huvudstaden Rom den 13 december 2012.

Då bakade de en pizza som hade en yta på 1 261,65 kvadratmeter, vilket slog Guinness-rekordet för världens största pizza. De döpte pizzan till Ottavia, som dessutom var helt glutenfri.

Rekordet på längsta pizzan sattes fyra år senare. Då gick hundra italienska kockar ihop och gjorde en 1 853,88 meter lång pizza – med 2000 kilo mozzarella.

En av Sveriges största pizzor åt däremot Aftonbladets Mauri Hermundsson 2018. Kolla in klippet nedan!

Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier.