Nicole Falciani: ”Tajmingen var verkligen inte den bästa”

Lista – alla deltagare i ”Hela kändis-Sverige bakar”

Publisert:
Nicole Falciani och Alexandra Nilsson
Nicole Falciani och Alexandra Nilsson

Nicole Falciani har älskat att baka sedan barnsben. Nu är den populära influencern aktuell i nya säsongen av ”Hela kändis-Sverige bakar”.

– Det blev rejält kaosigt i vissa avsnitt, säger hon.

Det är återigen dags för Svenska kändisar att sätta sina bakkunskaper på prov och imponera på den meriterade juryn. En av deltagarna i nya säsongen av ”Hela kändis-Sverige bakar” är programledaren och influencern Nicole Falciani.

– Jag är ganska orädd av mig så det var självklart att tacka ja. Jag är inte speciellt bra på att baka men kände på en gång att ”fan det här kommer bli svinroligt”.

Men upplevelsen blev inte exakt som hon tänkt sig.

– Det var mycket mer tidspress och press generellt än vad jag först trodde. Dessutom väldigt dålig tajming för min del eftersom jag precis fått reda på att jag var gravid.

Bakning och gravidillamående låter inte som en perfekt kombo?

– Nej precis, och jag var väldigt trött, hade ont i huvudet och mådde rätt dåligt. Det var jättekul att vara med men tajmingen var verkligen inte den bästa.

Vad var svårast – de tekniska utmaningarna eller de kreativa?

– Det tekniska var absolut det som stressade mig mest, jag var konstant orolig över att inte ens veta vad det var de ville att vi skulle göra.

Gänget som är med och tävlar i ”Hela kändis-Sverige bakar”
Gänget som är med och tävlar i ”Hela kändis-Sverige bakar”

Du tävlade ihop med influencern Alexandra Nilsson, hur var det?

– Vi kände inte varandra sedan tidigare så det var superkul, men också svårt att bli hopparad med någon man inte känner. Man vet inte hur man funkar ihop och jag är väldigt tävlingsinriktad, vilket Alexandra inte är i samma utsträckning. Vår största utmaning var att vi aldrig visste hur den andra skulle reagera under tidspress.

Var det något som gick galet?

–Ja haha, det kan jag konstatera att det absolut gjorde. Det blir rejält kaosigt i vissa avsnitt men jag får inte avslöja vad som hände.

Bland deltagarna i årets säsong syns, förutom Nicole och Alexandra, profiler från både idrottsvärlden, bioduken och radion. Med finns till exempel sångerskan Shirley Clamp, musikalartisten Hanna Norman och fotomodellen Filip Lambrecht.

– Våra största konkurrenter var de lagen som kände varandra sedan länge, som Titti Schultz och Josefine Sundström Lindberg. De visste exakt hur den andra funkade, vilket inte jag och Alexandra gjorde.

Vad var roligast med att vara med?

– Stämningen bland deltagarna och att få göra något jag aldrig gjort innan. Det är sällan man får baka så här mycket på samma gång.

Bakar du mycket hemma?

– Jag älskar att baka men har precis fått en liten bebis så nu finns inte mycket tid över. Men innan bakade jag ofta.

Favoriten är en klassisk kladdkaka.

– Jag är alltid sugen på kladdkaka, det kan inte gå fel. När det kommer till mat och bakning är jag klassisk av mig, jag gillar traditionella recept.

Kommer du att titta på programmet?

– Ja absolut. Trots att jag är van så tycker jag fortfarande att det är konstigt att se mig själv på tv, men det är klart att jag ska titta!

  • ”Hela kändis-Sverige bakar” har säsongspremiär på TV4 play och TV4 tisdag den 7 mars.
  • Som tidigare säsonger består juryn av mästerbagaren Johan Sörberg och konditorn Elisabeth Johansson. Programledare är kocken Tina Nordström.
  • Förra året vann skådespelarduon Nour El-Refai och Eric Ericson efter en final mot skidåkarna André Myhrer och Mattias Hargin.

Här är alla kändisar som är med 2023:

Lag 1: Christopher Wollter och Lia Boysen

Christopher Wollter och Lia Boysen
Christopher Wollter och Lia Boysen

Lag 2: Nicole Falciani och Alexandra Nilsson

Nicole Falciani och Alexandra Nilsson
Nicole Falciani och Alexandra Nilsson

Lag 3: Daniel Norberg och Louise Nordahl

Daniel Norberg och Louise Nordahl
Daniel Norberg och Louise Nordahl

Lag 4: Shirley Clamp och Hanna Norman

Shirley Clamp och Hanna Norman
Shirley Clamp och Hanna Norman

Lag 5: Titti Schultz och Josefine Sundström Lindberg

Titti Schultz och Josefine Sundström Lindberg
Titti Schultz och Josefine Sundström Lindberg

Lag 6: Filip Lamprecht och Michel Tornéus

Filip Lamprecht och Michel Tornéus
Filip Lamprecht och Michel Tornéus
Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier.