Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost
Med kocken Markiz Taintons smarta knep är det enkelt att lyckas med friterad fetaost.
– Voilà, se på den här krispigheten! Så här ska perfekt, krispig friterad fetaost se ut, säger hon i klippet.
Pankofriterad fetaost passar perfekt som en förrätt eller ihop med en god sallad. Eller servera den med lite bröd till fördrinken. Det brukar uppskattas.
För att verkligen imponera kan du testa Markiz enkla knep – för extra krispighet.
– När ni tar ut fetan ur förpackningen så är den ofta lite fuktig. Jag vill att ni torkar av den för annars kan det stänka i oljan. Och den kommer inte bli tillräckligt krispig, säger hon.
I klippet visar hon exakt hur det går till – och hur du serverar den på bästa sätt.
Här hittar du hela receptet på Markiz heta citrussallad toppad med friterad fetaost.
Annons
Produkter för köket
Läs vidare
Mer på Godare
- Snabblagat
Stekt färskpotatis med ramslök och rökt lax
Sojamarinerade ägg
Gratinerade nachos
- Snabblagat
Smörstekt svamp med vitlök
Smörrebröd med ägg och räkröra
- Snabblagat
Krämig kycklingpasta med paprika
Makaronigratäng
Svamplasagne med frasig salvia
- Snabblagat
Krämig succélax – fixa på bara 30 minuter
Key lime pie med en twist