Teriyakisås på bara fyra ingredienser

”En riktig dundersås”

  • Godare
Publisert:

Kocken Filip Poon har alltid egengjord teriyakisås hemma i kylskåpet.

Här visar han hur du enkelt vispar ihop den – med bara fyra ingredienser.

– En riktig dundersås, säger han i klippet.

Teriyakisås är en söt japansk sojasås som är mycket god att ha som dippsås och smaksättare till det mesta. Som till krispig kycklingfié, i en fräsch nudelsallad med asiatiska smaker eller till lax och sötpotatismos.

Man kan också använda den till att marinera och grilla fisk, kött, grönsaker eller kyckling.

Teriyakisås innehåller bara fyra huvudingredienser:

  • Mirin (ett typ av risvin)
  • Socker
  • Sojasås, japansk
  • Sake

– Sedan kan man absolut trixa till den och göra något speciellt med den. Ha i ingefära, salladslök eller chili om man känner för det, säger Filip Poon.

I klippet visar han hur du kokar upp ingredienserna för att få fram bästa smaken.

– Vill man ha tjocka upp den litegrann så kan man köra i lite maizena- och vattenmix, och reda den till lite tjockare sås, tipsa han.

Hela receptet på Filips krispiga kyckling teriyaki med ris hittar du här!”

Kyckling teriyaki med ris

Läs vidare

  1. Koka ris – så blir det helt perfekt

Godare är reporter och redaktör på Godare.

Mer på Godare

  1. Helstekt kalkonfilé

  2. (0)

    Vit sangria

  3. Drömmiga kombinationer mellan skaldjur och öl

  4. Niki Sjölund tips på nybörjarsvamp­ar

  5. Fem röda höstviner

  6. Fem goda mousserande viner från Spanien

  7. Packat för picknick – Markiz ger bästa tipsen

  8. Vin till grytor

  9. Tips på fem krispiga vita viner

  10. Orangeviner som finns på systembolaget