Godaste maten till studentmottagningen

17 recept på festliga rätter

Publisert:
Duka upp til studentfirande.
Duka upp til studentfirande.

Fira studentens lyckliga dag med läcker buffé eller kanske en smaskig smörgåstårta.

Här är 17 recept som får hjärtat att klappa med friska slag och ge löften om en ljusnande framtid.

(116)

Tre goda snittar till minglet

Salami- och mozzarellaspett, minismörgåstårta och räktoast. Här är tre små läckerbitar som passar perfekt till minglet eller på buffén.

(2)

Snittar med sikaforsröra och forellrom

Sikaforsröra är en riktigt god röra med rökt renstek, färskost och pepparrot. Perfekt att servera till fördrinken och forellrommen gör snittarna extra goda.

(2)

Färskpotatiss­allad med primörer och basilikadress­ing

Toppa färskpotatissalladen med en syrlig basilikadressing där kapris och vinäger får vara med och förhöja smakerna.

(3)

Pasta pesto med spenat

Pasta pesto med spenat är en enkel och god pastasallad som passar perfekt på buffébordet.

(4)

Sparrispaj med bacon

Bjud på en frestande paj med sparris, salladslök och bacon. Servera den frasigt varm eller kall med en fräsch örtdressingen bredvid.

(27)

Tomatpaj med parmesan

Tomatpaj med salladslök och parmesan passar bra på buffén. Med en enkel smördeg fixar du den här pajen på nolltid.

(8)

Melon- och fetasallad

En fräsch och härlig sallad där söt melon får gott sällskap av salt fetaost och frisk mynta.

(5)

Italiensk bönsallad – vego till buffén

Här är en härlig italiensk bönsallad till buffébordet. Ett bra vego-alternativ med halvtorkade körsbärstomater, salladslök och dressing med persilja och salvia.

(138)

Bjud på söta minihamburgar­e

De här små godbitarna bakar du enkelt och smart i ugnen, både bröd och burgare på samma gång.

(18)

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatzik­i

Kryddiga kycklingsspett som fått marinera i vitlök och syrliga kryddor.

(2)

Rostbiff med hemlagad remoulad

Att laga rostbiff är mycket lättare än du tror. Hemlagad rostbiff är perfekt på smörgåsbordet och du kommer garanterat att få beröm för dina insatser. 

(42)

Laxtårta med härligt krämig fyllning

Den här fantastiskt god laxtårta med najadlax. Om du har ont om tid kan du göra snittar istället för en tårta.

(10)

Matig smörgåstårta gör succé på buffé

En vegetarisk smörgåstårta som är fullpackad med smaker. Karamelliserad rödlök, ost och massor av örter gör den till ett piggt inslag på vårkalaset.

(57)

Focaccia – med körbärstomate­r och oliver

Ett mjukt, lätt och luftigt bröd smaksatt med tomater, oliver och rosmarin. Perfekt till buffé eller charkbrickan.

(95)

Camilla Hamids kalljästa frallor i långpanna

Härligt mjuka frallor i långpanna. Räcker till många och kan förberedas kvällen före.

(4)

Mormor Margits midsommartårt­a

Tårtan har en mjuk sockerkaksbotten med ett frasigt marängtäcke. Toppa med fluffig bärvaniljkräm, grädde och massa färska bär.

(1)

Kaprifolbubbl­or med jordgubb

Den här kan bli en snackis bland gästerna. Blommigt och bubblande, kaprifol ger en ljuvligt somrig smak som passar fint i välkomstdrinken. Recept ur ”Det växer saft och sylt överallt” av My Feldt.

(33)

Rabarberlemon­ad – en sötsyrlig törstsläckare

Frisk och härligt sötsyrlig är rabarberlemonaden med ett sting av citron. Ju rödare rabarber du använder desto mer rosa blir lemonaden.

Läs vidare

    Nina Kindbro

    Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.