Sparris – 12 läckra recept
Grillad, kokt eller rå. Sparris är en av våra mest älskade primörer som tidigt sticker upp ur jorden.
Här är härliga 12 recept där den gröna favoriten får spela huvudrollen.
Sparrispaj med bacon
Bjud på en frestande paj med sparris, salladslök och bacon. Servera den frasigt varm eller kall med en fräsch örtdressingen bredvid – perfekt för en picknick eller middag.
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder
Grilla sparris med matkreatören Markiz Taintons smarta knep. Servera med syrlig citronkräm och knapriga mandlar.
Sparris med dillstuvad potatis
Den här rätten är som gjord för att ätas ute. Vårig mat, som både små som stora uppskattar.
Glaserad sparris med gräddfil och rom
En ljuvlig rätt som kan ätas som ensamrätt, eller som tillbehör till exempelvis helstekt öring eller lax.
Äggwraps med feta, sparris och avokado
Fyll, vrid ihop och ät direkt med nävarna! Passar alltså perfekt även i solen på balkongen.
Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg
Bjud på en förrätt som är enkel att laga men ändå ger en lyxig känsla. Kocken Mattias Larsson har komponerat den goda sparrisrätten.
Fabbes gröna sparrissoppa
Receptkreatören Fabian Olli Johanson tycker soppan passar lika bra som en lyxig förrätt eller en riktigt härlig lunch.
Grillad sparris med fänkål- & äppelsås
Mattias Kristiansson har aldrig varit förtjust i kokt sparris, den blir lätt för mjuk och tråkig.
– Grilla den i stället så ska du få se på grejer.
Grillad grön sparris
Toppa med friterade marcona-mandlar och körvel. Perfekt som förrätt eller mellanrätt.
Pasta med sparris och lax
En superenkel och fräsch lunch eller middag som är klar på ett kick. Den kalla såsen med citron och vitlök blir klicken över i.
Wok med biff och grönsaker
Wok med biff, sparris och cashewnötter är en supermiddag när du vill ha något snabbt, nyttigt och gott!
Sofias krämiga potatissallad med färsk sparris
En klassisk svenskfransk potatissallad med kapris går aldrig fel på sommaren. Särskilt om du lyxar till det med lika delar sparris i också.