Av Gustav Johansson

Veganska fiskpinnar med remouladsås

Av Gustav Johansson

(1)

Vad tycker du?

Veganska fiskpinnar med remouladsås

Spröda veganska fiskpinnar på tofu, remouladsås och ugnsrostad potatis. ”Vissa tycker att fiskpinnar är världens tråkigaste mat, men när du tar dig tid att göra hela rätten själv, ja då blir det något helt annat.” säger Gustav Johansson.

Recept från hans kokbok ”Vegansk Husmanskost”.

Ingredienser

400 gfast tofu, naturell
4,5 dlVetemjöl
2 dlhavredryck
0,5 citron, juicen
0,5 dlHackad dill, färsk
2 msktångrom
1 mskljus sojasås
3 dlStröbröd, gärna panko
Salt och peppar
Rapsolja, att steka i

Remouladsås

2 dlväxtbaserad majonnäs
2 mskfärsk dill, hackad
1,5 mskKapris, hackad
1,5 tskcitronjuice
3 mskBostongurka
0,5 tskgult currypulver
Salt och vitpeppar
1 krmsocker

Klyftpotatis

1 kgfast potatis
2 mskRapsolja
Salt och peppar

Tillbehör

2 dlfrysta ärtor
Nostalgi med fiskpinnar och hemgjord remouladsås.

Gör så här

1
Skär tofun i två tjocka skivor och lägg skivorna i press i 30 min för att få dem fastare.
2
Skiva tofun i smala skivor som liknar fiskpinnar.
3
Blanda hackad dill, tångrom, en tredjedel av vetemjölet, sojasås, salt, peppar och havremjölk i en djup tallrik.
4
Ställ upp två skålar till, en med ströbröd och en med bara mjöl på bordet.
5
Doppa tofun först i mjölet, sen försiktigt i den blandade smeten, sen i ströbrödet och låt sedan vila på en tallrik någon minut. Upprepa tills all tofu är panerad. Det underlättar rejält om du använder en hand för de torra skålarna och en hand för skålen med smet i, så du inte får både mjöl och paneringsmet på fingrarna.
6
Värm upp en stekpanna med rikligt med rapsolja.
7
Stek tofupinnarna tills de är gyllenbruna på bägge sidorna.
8
Remouladsås: Hacka kapris och dill.
9
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av.
10
Låt stå i kylskåp en timme innan servering.
11
Klyftpotatis: Skölj potatisarna och skär varje potatis i 6-8 klyftor beroende på storlek.
12
Lägg potatisarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över rapsolja, salt och peppar och massera in så alla potatisar är inoljade. Fördela dem därefter jämnt på bakplåten. De ska kunna ligga så de inte nuddar varandra.
13
Baka i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter tills de fått fina bruna fläckar och är mjuka rätt igenom. Du behöver inte röra på dem eller vända på dem.
14
Ta ut ur ugnen och salta och peppra lite mer om du tycker att det behövs.
15
Servera med kokta gröna ärtor.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (41)

    Så gör du den veganska köttfärssåsen riktigt god

  2. (1)

    Vegansk smörgåstårta

  3. (0)

    Veganska köttbullar med gräddsås

  1. Ämnen

    1. Artiklar
    2. Husmanskost
    3. Veganska recept

Husmanskost

Visa alla
(5)

Pannbiff med lök

(5)

Korv stroganoff med ris

(2)

Ugnsstekt falukorv med potatismos

(1)

Fårikål