Stockholms fem bästa burgarställen

Publisert:
Hamburgare med pommes frites
Hamburgare med pommes frites

Det ligger en hel vetenskap runt att göra en riktigt god hamburgare.
Är du på jakt efter Stockholms godaste?
Här är fem ställen som inte kommer göra dig besviken.

Flippin burgers

Flippin Burgers har blivit något av en institution i burgar-stockholm och det är nästan alltid fullsatt. Men, orkar du vänta en stund kommer du garanterat att stilla burgarsuget med något riktigt smarrigt.

Snack Bar

Hamburgare, kebab på kalvkött och baguette americain (det vill säga en baguette med hamburgerkött, ost och pommes frites i). Här finns goda grejer att frossa i. Snack bar hittar du på Teatern i Ringen eller i K25 på Kungsgatan. I år var de nominerade till gulddraken i kategorin budget.

Barrels and burgers

Två restauranger, en i Gamla stan och en i city. På menyn finns både supergoda traditionella burgare och några med spännande toppings som till exempel bearnaise eller aioli och spansk salami. Missa inte deras smarriga chili cheese fries eller goda rostade haricot verts som tillbehör.

Bun Meat Bun

Bun meat bun startade 2012 och lagar supersmarriga hamburgare på högrev med god ost på en mjuk ”potato-roll”. Till det serveras krispiga pommes frites och milkshakes. Finns i Farsta strand och Söderhallarna.

Phil’s burger

Phil’s burger-restaurangerna har börjat ploppa upp lite varstans, från Gärdet till Eskilstuna. Här finns något för alla - vanliga cheeseburgare, burgare med tryffelmajonnäs och vegetariska halloumiburgare.

Annons

Veckans deals: Bestickset