Himmelska chokladvåfflor
Belgiska chokladvåfflor – lyxa till det med Sveriges mästerkock-vinnaren Catarina Königs härliga recept som serveras med dulce de leche, grädde och banan. Perfekt recept till våffeldagen.
Chokladvåfflor – med dulce de leche, grädde och banan
Portioner: 8 stycken Tid: 30 minuter
Ingredienser
- 2 ägg, separerade (vitor i en skål och gulor i en annan)
- 0,75 dl socker
- 180 g smör, smält
- 3 dl mjölk (alt havredryck)
- 3,5 dl vetemjöl special
- 0,5 msk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 tsk kakao
- 1 dl chokladknappar
- smör att pensla järnet med
Tillbehör
- Lättvispad grädde
- Dulce de leche (finns att köpa färdig i bakhyllan i välsorterade butiker)
- Skivade bananer
Gör så här
- Sätt igång våffeljärnet.
- Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken.
- Blanda samman mjöl, bakpulver, kakao & vaniljsocker i en skål. Blanda väl.
- Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng.
- Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen.
- Vispa försiktigt i mjölblandningen till en slät smet.
- Vänd ner den hårt vispade äggvitan med en slickepott utan att röra för mycket. Vänd sedan ner chokladknapparna.
- Smöra järnet och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 min tills gyllene. Håll koll på värmen.
- Servera de nygräddade våfflorna med dulce de leche, lättvispad grädde & skivade bananer.
Läs vidare
Mer på Godare
ARTIKLAR
Tareq Taylor – 12 populära recept
ARTIKLAR
Fettisdagen 2023 - våra godaste semlor
ARTIKLAR
23 goda och värmande soppor
Så grillar du kycklingklubbor i ugnen
Krämig kyckling med vitlök och spenat
- Snabblagat
Läckert krämig och vegetarisk pasta
- Snabblagat
Libapizza – snabbt, enkelt och så gott
- Snabblagat
Minismörgåstårtor för två
Bär med mascarponekräm och honungskola
ARTIKLAR
”Jag äter tio blodapelsiner om dagen”