Himmelska chokladvåfflor

  • Godare
Publisert:
Chokladvåffla med dulce de leche, grädde och banan av mästerkocksvinnaren Catarina König.

Belgiska chokladvåfflor – lyxa till det med Sveriges mästerkock-vinnaren Catarina Königs härliga recept som serveras med dulce de leche, grädde och banan. Perfekt recept till våffeldagen.

Chokladvåfflor – med dulce de leche, grädde och banan

Portioner: 8 stycken Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 2 ägg, separerade (vitor i en skål och gulor i en annan)
  • 0,75 dl socker
  • 180 g smör, smält
  • 3 dl mjölk (alt havredryck)
  • 3,5 dl vetemjöl special
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk kakao
  • 1 dl chokladknappar
  • smör att pensla järnet med

Tillbehör

  • Lättvispad grädde
  • Dulce de leche (finns att köpa färdig i bakhyllan i välsorterade butiker)
  • Skivade bananer

Gör så här

  1. Sätt igång våffeljärnet.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken.
  3. Blanda samman mjöl, bakpulver, kakao & vaniljsocker i en skål. Blanda väl.
  4. Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng.
  5. Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen.
  6. Vispa försiktigt i mjölblandningen till en slät smet.
  7. Vänd ner den hårt vispade äggvitan med en slickepott utan att röra för mycket. Vänd sedan ner chokladknapparna.
  8. Smöra järnet och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 min tills gyllene. Håll koll på värmen.
  9. Servera de nygräddade våfflorna med dulce de leche, lättvispad grädde & skivade bananer.

Läs vidare

  1. Ladda järnet – det är våffeldag

  2. Fixa bästa våffelsmeten

  3. Så fixar du fluffiga amerikanska pancakes

  4. Fluffiga belgiska våfflor med vanilj

Godare är reporter och redaktör på Godare.

decoration divider