17 läckra sillrecept

Publisert:

Sill hör varje högtid till. Duka fram en buffé av olika inläggningar eller satsa allt på en speciell favorit. Oavsett vilket så gör alltid en egen inläggning succé. Här är 17 läckra recept för alla smaker.

(11)

Inlagd sill – lättlagad klassiker

Bland det bästa med sill, förutom att det är så gott, är att den blir ännu godare om man gör den någon dag i förväg. Mindre stress och godare sill, helt perfekt.

(8)

Sill med senap och dragon

Låg insats – hög utdelning. En egen inläggning av 5-minuterssill går supersnabbt och blir väldigt gott. Perfekt när du vill förnya lite på sillbordet. Receptkreatören Anna Wendt.

(1)

Fänkål och dill - en superkombo till sill!

Att duka fram hemkryddad sill känns riktigt lyxigt och framförallt gott. Kocken Mattias Larsson visar hur enkelt du får till smakerna.
– Lakritstonerna från fänkålen och den pigga dillen är en superkombo, säger Mattias Larsson.

(1)

Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär

Sill smaksatt med svarta vinbär – svarta vinbär ger inte bara en härlig smak till sillen utan också en vacker färg.
– Vinbär och enbär matchar varandra i smakerna och blir så gott tillsammans, säger kocken Mattias Larsson.

(13)

Senapssill smaksatt med whiskey och kaffe

Kaffe och whiskey i sillen? Jo, det här blir faktiskt otroligt gott. Det blir en senapssill 2.0 med den lätta rökigheten av whiskeyn och en hint av kaffe. Recept skapat av Thomas Sjögren.

(4)

Krämig sillröra med prästost och dillfrön

Sillröra med prästost och dillfrön. Sill och ost, klart det passar ihop. Här visar kocken Mattias Larsson hur du gör en härligt krämig och smakrik sill.
– Jag kan lova att det blir supergott, säger Mattias Larsson.

(17)

Sillmacka med brynt smör

Ställ fram de här på bordet och du blir lika populär som Mat-Tina. Rågmackor som dignar av ägg, sill, färskpotatis och härliga tillbehör. Recept ur Tina Nordströms kokbok ”Käka gott – månad för månad”.

(16)

Thomas Sjögrens currysill

En currysill piggar alltid upp med sina goda smaker och härligt solgula färg. I Thomas Sjögrens sillrecept finns både lök och syrligt äpple med sin fina kontrast till sillens sälta.

(5)

Gräddfilssill med löjrom

Gräddfilssill är ett krämigt och lyxigt inslag på sillbordet. Med mild gräddfilssås, salt rom och salladslök är den här sillen lätt att gilla och lätt att göra! En riktig stämningshöjare!

(8)

Fänkålssill

I den här klara sillinläggningen får fänkålens läckra lakritssmak spela huvudrollen. För att få ut mesta möjliga smak används både färsk fänkål och torkade frön. Recept av Thomas Sjögren.

(1)

Vegetarisk skärgårdssill

Här kan du välja mellan svamp eller aubergine, blanda med crème fraiche, dill, gräslök, rödlök, citron och tångrom. En ny storfavorit på buffébordet! Recept av vegobloggaren Annie Månsson.

(64)

Krämig tacosill

Krämig tacosill. Här har tacosmakerna hamnat i en krämig sill och det blir riktigt gott med spiskummin och den rökiga smaken av paprikapulver.
Recept av kocken Mattias Larsson som visar i videon hur han gör sillen.

(3)

Lingon- och kardemummasil­l

Lingon- och kardemummasill. Överraska med en ny sillsort. Kardemumma och lingon passar utmärkt ihop och sätter en speciell och god prägel på sillinläggningen.
Recept av kocken Mattias Larsson som visar i videon hur han gör sillen.

(1)

Sommarens bästa sill

Den är inte bara god, den är snygg också. Den här sillen pryder sin plats på bordet och kommer att ta slut i ett nafs.
– Gin har en fin smak av enbär som passar så bra tillsammans med fänkålsfrö, gurka, citron och dill, säger receptkreatören Anna Wendt.

(21)

Vitlökssill – enkel, krämig och god

Vill du duka upp en buffé med sillsorter ska du inte missa den här krämiga vitlökssillen. Enkel att göra och med en härlig smak av vitlök och ett sting av citron.

(23)

Inlagd sill på Pluras vis

Klassikern som är lika populär varje år med sin smak av rödlök, dill och lagerblad.
Här är Pluras bästa recept.
– Jag har morsans recept på inlagd sill, det är ett måste på julbordet, säger han.

(16)

Sill med lök och rosépeppar

Festa till middagen med med den här färgglada och goda lök- och rosépepparsillen. Superenkelt och går fort att laga om du använder 5 minuters-sill. Rosépeppar ger sillen en somrigt blommig smak.

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.