Välkommen till Aftonbladets nya matsajt Godare

Publisert:
Välkommen till Aftonbladets nya matsajt Godare

Varmt välkommen till Godare.se! En helt ny, roligare, enklare och så klart godare matsajt. När du behöver tips, nya recept eller härlig inspiration är det bara att kika in här – vi har allt du behöver.

Mat är något av det finaste vi har och med bra råvaror, smarta knep och goda recept blir tiden i köket både roligare och enklare. Med pannor som fräser, kastruller som puttrar och rätt dofter och smaker kan maten förena, trösta, inspirera och mätta.

– Därför har vi skapat Godare. Vi vill att nya sajten tillsammans med tv-kanalen och profilerna ska sprida en varm, personlig och glad känsla, säger Lena Widman, redaktionellt ansvarig för satsningen.

Aftonbladet lanserar en ny matsajt, Godare.se, med målet att bli svenska folkets förstaval när de vill inspireras i köket.
Aftonbladet lanserar en ny matsajt, Godare.se, med målet att bli svenska folkets förstaval när de vill inspireras i köket.

För två år sedan lanserade Schibsted matkanalen Godare som i dag har omkring 1,2 miljoner linjära tittare i månaden. Redan då började planeringen för den matsajt Aftonbladet nu lanserar med samma namn.

– Mat och dryck har alltid varit en viktig del av Aftonbladet, dels för att ge inspiration, men också för att sprida kunskap och förströelse. Det ligger i vårt dna att hjälpa läsare i deras vardag och med den här satsningen kan vi göra det, säger Karl Hahtovirta, kommersiell chef på Aftonbladet.

Resultatet ser du här – en helt ny sajt fylld med härliga recept från några av landets främsta kockar som Filip Poon, Markiz Tainton, Tareq Taylor och Sofia Henriksson. Dessutom kommer du att hitta mängder av goda dryckestips med hjälp av vinexperten Sarah Lindstrand Mboge.

Den nya sajten ger också möjlighet att lyfta fram både bilder och videor på ett helt nytt sätt.

– Men vi är fortfarande en del av Aftonbladet och vi kommer att fortsätta driva trafik Aftonbladets startsida. Mat är viktigt i mixen av nyheter! säger Lena Widman.

I Godare-satsningen ingår dessutom nyhetsbrev, sociala medier och en tidning. Allt för att du ska få uppleva mat var du än befinner dig.

– Vi ska också alltid ha glimten i ögat. Vi vill sprida matglädje. Det är det som är Feeling Godare, säger Lena Widman.

Följ Godare på Instagram

Glöm inte att följa oss på sociala medier för dagliga uppdateringar och massor av inspirerande matinnehåll. Här sparar du enkelt dina favoritrecept och interagera med våra profiler.

Följ Godare här

Lite av innehållet på Godares instagram
Lite av innehållet på Godares instagram

Känn dig som en stjärna i köket

Alla ska kunna känna sig som stjärnor i köket. Vill du ha ett smakprov på allt gott du kommer hitta på nya Godare.se? Här är tre recept skapade av våra kära profiler.

(78)

Helstekt rödtunga med världens enklaste sås

Sandefjordssåsen är världens enklaste och kanske en av de godaste såserna – det tycker i alla fall kocken Thomas Sjögren.

Såsen gifter sig utmärkt tillsammans med krispig helstekt rödtunga och en sallad på pepparrot och äpple.

(30)

Makalösa nachobrickan med läckra tillbehör

Det finns nachos och så finns det supernachos. Här har Ayla Canpunar dukar upp en makalös nachobricka med extra allt.

(10)

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

En otrolig tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax.
– Jag skulle tro att jag gjort den här soppan över hundra gånger, säger Sofia Henriksson.

Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier.