Påskmat – 11 goda rätter
Påskmaten är skönt befriad från måsten. Välj det du gillar bäst som lamm, kyckling eller lax. Några smårätter med ägg, sill eller minipajer piggar alltid upp. Till dessert eller fikat bjuder vi gärna på en maffig påsktårta. Vill du ha något lättare är en fräsch fruktsallad ett gott avslut.
Djävulsägg med gräslök och chilisås
Servera heta djävulsägg med smak av dijonsenap, chilisås, rödlök och gräslök. Ett perfekt tillbehör på smörgåsbordet eller buffén. Lika goda som vackra!
Gräddfilssill med löjrom
Gräddfilssill är ett krämigt och lyxigt inslag på sillbordet. Med mild gräddfilssås, salt rom och salladslök är den här sillen lätt att gilla och lätt att göra! En riktig stämningshöjare!
Minipajer med ägg och bacon
Bjud på frasiga smördegspajer fyllda med ägg, bacon, salladslök och ost. Receptet ger tio små pajer.
Snabbgravad lax
Köp lax av högsta kvalitet och gör en snabb och enkel variant på gravad lax, kryddad med ett litet stänk lakrits. Toppa med dill och servera med en fräsch avokadokräm med lime.
Citronkyckling i ugn
Drick något gott och låt kycklingen sköta sig själv i ugnen tillsammans med vitlöksklyftor, citron, paprikapulver och färska örter. Servera med ugnsrostad klyftpotatis och en god sallad.
Lammstek med vitlök och persilja
En saftig lammstek som får det att vattnas i munnen på dina gäster passar fint till påsk. Vill du ha en sås till lammet är det gott med rödvinssås, eller stekskyn från lammet smaksatt med dijonsenap, vitlök och örter som rosmarin eller timjan.
Gräddgratinerad mandelpotatis
Gräddgratinerad mandelpotatis är en riktigt god variant av den klassiska potatisgratängen. Självklart toppad med ost. Perfekt tillbehör till exempelvis helstekt kött med vitlök och rosmarin.
Ugnsbakade rotfrukter med citron och honung
Ett gott tillbehör med rotfrukter är enkelt, billigt och otroligt gott. De ugnsbakade rotfrukterna får extra god smak med pressad vitlök och timjan och toppade med citronsaft och honung.
Påsktårta med apelsin
Bjud på en saftig och imponerande chokladtårta med apelsin. Den här kombon av mörk choklad och apelsinmarmelad är oslagbar. Receptet är för två kakformar på 20 centimeter i diameter.
Fruktsallad med citronmeliss och mango
Det här är en underbart god fruktsallad med smak av citronmeliss, passionsfrukt och mango. Den passar perfekt som dessert efter en maffig middag.
Påsktårta med choklad och tryffelkräm
Chokladtårta med tryffelkräm är tårtan du ska göra om du vill imponera. Det här är en supersaftig chokladtryffelkaka, som är dekorerad med chokladtäckta mandlar, små chokladkulor och kanderade rosor. Tårtan håller sig bra under hela påsken, och den är väldigt mäktig.