Vegetarisk midsommarmat

Så gör du buffén lite grönare – och godare

Publisert:
Vegetarisk midsommarbuffé. ”Lagar du god mat så kommer folk tycka att det är gott”, tipsar Mattias Kristiansson.
Vegetarisk midsommarbuffé. ”Lagar du god mat så kommer folk tycka att det är gott”, tipsar Mattias Kristiansson.
Alla kan grilla – schyssta tips

ARTIKLAR

Alla kan grilla – schyssta tips

Byt ut sillen mot inlagda grönsaker, svamp eller tofu i midsommar för ett vegetariskt eller veganskt buffébord. Auberginesill har blivit populärt de senaste åren, men Mattias Kristiansson, kokboksförfattare och chefredaktör för Vegomagasinet, tipsar att du kan variera dig och lägga in de grönsaker du gillar mest.

– Det går att pickla vad som helst, det är ju lagen och kryddorna som sätter smaken.

Potatissallad med fetafritters av Siri Barje
(4)

Potatissallad med fetafritters av Siri Barje

Många traditionella midsommarrätter är redan vegetariska – och här är några andra goda tips till en ännu grönare buffé.

Bästa vegetariska recepten till midsommar

Frasiga zucchinibollar med kikärter
(17)

Frasiga zucchinibolla­r med kikärter

”De här gröna bollarna är inte bara ett färgglatt inslag utan gör sig även bra både varma och kalla. Som gjorda för en buffé helt enkelt.”

Somrig potatissallad
(6)

Somrig potatissallad

”Här har vi blandat allt vi älskar med sommaren: Färskpotatis, gräslök, citron, äpple, tångkaviar”.

Rårakor med pepparrotstopping
(4)

Rårakor med pepparrotstop­ping

Rårakor är alltid gott. Varför inte servera det på midsommarbordet?

Smördegspaket med valnötskräm och päron
(7)

Smördegspaket med valnötskräm och päron

Supergoda smördegknyten som är enkla att göra. Fungerar lika bra kalla på en buffé som varma med en kula glass till efterrätt.

Inlagd tofusill
(3)

Inlagd tofusill

”Här är ännu en klassiker som går hem hos alla.”

Marinerat vegokött med färska örter
(12)

Marinerat vegokött med färska örter

En smakrik rätt som går att förbereda dagen innan.

Vegansk midsommartårta
(143)

Vegansk midsommartårt­a

Somriga smaker av jordgubbar och citron

...och två andra favoriter

Mattias Kristiansson, kokboksförfattare och chefredaktör för Vegomagasinet. Hans matfilosofi går ut på att om du lagar god mat så kommer folk att tycka om det.– Lagar du god mat så kommer folk tycka att det är gott, med eller utan kött.
Mattias Kristiansson, kokboksförfattare och chefredaktör för Vegomagasinet. Hans matfilosofi går ut på att om du lagar god mat så kommer folk att tycka om det.– Lagar du god mat så kommer folk tycka att det är gott, med eller utan kött.
Vegetarisk midsommarmat
  • Varje vecka är det onsdag. Men inte vilken onsdag som helst. Det är Matsmarta onsdag! Genom kunskap, härliga tips och recept vill Aftonbladet inspirera dig och hela svenska folket att äta lite klimatsmartare. Och man måste ju börja någonstans – så varför inte en dag i veckan?