Så tar du vara på resterna – läckra recept

Laga något gott med skinka, saffran, ägg, kål eller lax

  • Nina Kindbro
Publisert:

Julens rester åker ut och in i kylskåpet och till slut är det lätt att tröttna. Men släng inte i soporna. Här är en hel hög med smaskiga recept där du kan använda maten som blivit över.

Om du har rester av:

  • Saffransaffranspannkaka, fisksoppa, rulltårta, saffranssemlor, saffransfrallor
  • ApelsinerFruktsallad, marängsviss, Kyckling med apelsin, fläskfilé med apelsin
  • Äpplenkanelkaka med äpplen, äppelkladdkaka, apfelstrudel, fläskfilé med äpple
  • Köttbullar – köttbullar i tomatsås
Pizzabullar om du behöver fylla ut buffén.
  • Pizzabullar – perfekt att laga av julskinkan. Du kan även frysa in bullarna och tina dem efter behov.
Laxpudding med dill och ansjovis.
  • Laxpudding – en klassiker att ha på middagsbordet. Mättande och gott som du fort kan förbereda och slänga i ugnen.
Saffranspannkaka, Niklas Ekstedts recept.
  • Saffranspannkaka – den här gyllengula saffranspannkakan är mångas favorit, gärna med hjortron till, tipsar kocken Niklas Ekstedt.
Fattiga riddare, hela familjens favorit.
  • Fattiga riddare är ett riktigt klassiskt mellanmål. Perfekt att slänga ihop när brödskivorna börjar bli tråkiga.
Gubbröra passar alla högtider.
Colcannon.
  • Colcannon – irländsk kål-och potatismos som gärna kan ätas som en sidorätt, men fungerar lika bra som huvudrätt. Recept ur Värmande vego av Karoline Jönsson.

Läs vidare

  1. RECEPT

    Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare.

decoration divider

Mer på Godare

  1. Fläskfilé med äpple och rosmarin

  2. Kryddrökt fläskfilé

  3. Fläskfilé i sötsur sås

  4. Unika sommarkrogar i Stockholm

  5. Äppelkaka med smuldegstopp

  6. Så minskar du matsvinnet från frukosten

  7. Friterade äppelskivor med äppelkolasås

  8. Skaldjursrisotto

  9. Renskavsburgare med skogssvamp

  10. Helstekt kyckling med vitlök och timjan