Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Kokböcker: Här är årets tips på bokrean

Hitta inspiration till ett gott liv

Publisert:
Kokböcker: Här är årets tips på bokrean

Alla behöver vi lite extra inspiration i köket ibland.
Kanske dags för en ny kokbok med lite fräscha, härliga recept?
Här hittar du utvalda rea-böcker inom mat och dryck.

Tareq Taylors kyckling

Kokböcker: Här är årets tips på bokrean

Tareq Taylor slår ett slag för kycklingen och allt den kan användas till! Tillaga den hel, i bitar, som filé eller färs. Grilla den på spett, lägg i en mustig gryta eller woka på asiatiskt vis, eller gratinera och fritera den. I boken hittar du de bästa recepten till fest, vardag eller som fast food. Klassiker som flygande Jakob, currykyckling, coq au vin, jerkkyckling och tom ka gai varvas med nya favoriter som kycklingtacos, chicken gumbo och pollo tonnato. Här finns smaker från kök över hela världen.Tareq Taylor delar med sig av sina gedigna kockkunskaper och du får lära dig hur du styckar en kyckling, hur du kokar buljong på skrovet, hur du får det allra knaprigaste skinnet och vilka kryddor som passar till.

Mycket smak på nolltid

Kokböcker: Här är årets tips på bokrean

Lär dig laga asiatisk mat tillsammans med Jennie Walldén. Det svenska kökets råvaror så som gul lök, vitkål, fläsk och kyckling är alla även vanliga råvaror i det asiatiska köket. Med Jennie Walldén som guide får du snabbt de svenska råvarorna att osa asiatiska smaker tillsammans med misopasta, gochujang och fisksås. Bjud på kimchi, makrill teriyaki, tom ka ga och misobakad pulled pork. Enkelt, snabbt och väldigt, väldigt gott!

Baka i långpanna deluxe

Kokböcker: Här är årets tips på bokrean

Sveriges bakdrottning Frida Skattberg är tillbaka med en ny bok, och den här gången bjuder hon på enkla bakverk för många. Allt bakas i långpanna! Här finns klassiker som kärleksmums och rulltårta uppdaterade deluxe men också bakverken du kanske inte visste att du kan göra i långpanna. Vad sägs till exempel om chokladbiskvier, vaniljhjärtan eller prinsesstårta?

Always hungry

Kokböcker: Här är årets tips på bokrean

”Jag har rest i över femtio länder och överallt finner jag samma sak: människor som samlas kring mat.” Följ med tidigare vinnaren av Sveriges mästerkock, Sofia Henriksson, på en matresa genom fyra världsdelar och tjugoen länder i fyrtio smakrika recept. Pröva nya rätter och laga dem tillsammans med vänner – upptäck världen och lär känna nya matkulturer hemma i ditt eget kök!

Baka med choklad

Kokböcker: Här är årets tips på bokrean

Här hittar du enkla och tydliga recept från Fredrik Nylén på allt från kladdkakor, tårtor och desserter till småkakor och mjuka kakor – samt recept du kan göra helt utan ugn. Detta är alltså en perfekt bok att ta med sig till stugan! I ”Baka med choklad” visar Fredrik även hur du kan återbruka överblivna bakverk så att inget går till spillo.

Baka och spritsa

Kokböcker: Här är årets tips på bokrean

Lär dig spritsa som ett proffs! Det är enklare än du tror att förvandla dina kladdkakor, cupcakes, pajer, bakelser och tårtor till vackra konstverk som imponerar. Här bjuder Emma Brink Rask, som driver den populära bakbloggen Brinken bakar, på 40 läckra recept, praktiska steg-för-steg-bilder och sina allra bästa tips på hur du lyckas dekorera dina bakverk på otaliga sätt – med endast fem tyllar.