Fritera utan termometer
Så får du kycklingen extra krispig när du friterar
Att fritera hemma kan vara lite läskigt om man inte gjort det innan.
Med Aylas enkla knep kommer du kunna fritera hemma – utan några större konstigheter.
Se klippet för att ta del av hennes matnyttiga tips.
För att fritera hemma så behövs varken fritös eller termometer – det behöver inte heller vara särskilt svårt eller läskigt.
Fisk, fågel eller mittemellan, det mest går att fritera och ett hett tips enligt Ayla Canpunar är att doppa det du ska fritera i panko – som kommer göra det extra krispigt och gott.
Fixa godaste brödet till matigaste mackorna
Annars är det bara att förbereda med en lite djupare stekpanna och en träslev, mer behöver du inte för att bli en hejare på att fritera på nolltid.
Se klippet för att se hur du enkelt kollar temperatur på oljan utan termometer.
Något av det viktigaste att tänka på när du friterar är att ha ett lock i närheten så du kan släcka ifall oljan skulle antända.
Läs vidare
Lisa Nilsson är sociala medier-redaktör på Godare. Hon har studerat journalistik och multimedia vid Södertörns högskola och har även läst kreativt skrivande. Innan Lisa började på Aftonbladet jobbade hon som digital redaktör på Femina och Residence på Aller media. Och om det är ett featureämne hon brinner för så är det mat!
Mer på Godare
ARTIKLAR
Tareq Taylor – 12 populära recept
ARTIKLAR
Fettisdagen 2023 - våra godaste semlor
ARTIKLAR
23 goda och värmande soppor
Så grillar du kycklingklubbor i ugnen
Krämig kyckling med vitlök och spenat
- Snabblagat
Läckert krämig och vegetarisk pasta
- Snabblagat
Libapizza – snabbt, enkelt och så gott
- Snabblagat
Minismörgåstårtor för två
Bär med mascarponekräm och honungskola
ARTIKLAR
”Jag äter tio blodapelsiner om dagen”