Fritera utan termometer
Så får du kycklingen extra krispig när du friterar
Att fritera hemma kan vara lite läskigt om man inte gjort det innan.
Med Aylas enkla knep kommer du kunna fritera hemma – utan några större konstigheter.
Se klippet för att ta del av hennes matnyttiga tips.
För att fritera hemma så behövs varken fritös eller termometer – det behöver inte heller vara särskilt svårt eller läskigt.
Fisk, fågel eller mittemellan, det mest går att fritera och ett hett tips enligt Ayla Canpunar är att doppa det du ska fritera i panko – som kommer göra det extra krispigt och gott.
Fixa godaste brödet till matigaste mackorna
Annars är det bara att förbereda med en lite djupare stekpanna och en träslev, mer behöver du inte för att bli en hejare på att fritera på nolltid.
Se klippet för att se hur du enkelt kollar temperatur på oljan utan termometer.
Något av det viktigaste att tänka på när du friterar är att ha ett lock i närheten så du kan släcka ifall oljan skulle antända.
Läs vidare
Lisa Nilsson är sociala medier-redaktör på Godare. Hon har studerat journalistik och multimedia vid Södertörns högskola och har även läst kreativt skrivande. Innan Lisa började på Aftonbladet jobbade hon som digital redaktör på Femina och Residence på Aller media. Och om det är ett featureämne hon brinner för så är det mat!
Mer på Godare
- Snabblagat
Stekt färskpotatis med ramslök och rökt lax
Sojamarinerade ägg
Gratinerade nachos
- Snabblagat
Smörstekt svamp med vitlök
Smörrebröd med ägg och räkröra
- Snabblagat
Krämig kycklingpasta med paprika
Makaronigratäng
Svamplasagne med frasig salvia
- Snabblagat
Krämig succélax – fixa på bara 30 minuter
Key lime pie med en twist