Så vet du om köttet är rare, medium eller well done
Kocken Tareq Taylors smarta ansiktstermometer
Visste du att du en smart termometer inom räckhåll när du står där vid grillen och undrar om köttet är lagom grillat.
– Det här funkar förvånansvärt bra, säger Tareq. Jag har stått många gånger och känt på köttet och jämfört med mitt ansikte och ta mig tusan har det stämt varje gång.
När är en köttbiten på grillen rare, medium eller well done? Kocken Tareq Taylor har ett smart och enkelt sätt för att ta reda på om nötköttet är färdiggrillat. Han känner på köttet genom att trycka på det med ett finger. Har det samma konsistens som din egen underläpp är det rare, känns det mer som din haka är det medium rare och känns det som nästippen är det well done.
Ett säkrare sätt för att kontrollera innertemperaturen är naturligtvis att använda en stektermometer. Här är temperaturerna som gäller för nötkött.
Rare: 48–50 grader
Medium rare : 52–55 grader
Medium : 56–58 grader
Medium well : 60–65 grader
Well done: 70 grader
Långgrillat: 75–90 grader