Denna text innehåller annonslänkar

Sätt guldkant på vardagen – med lyxigt specialkaffe

Publisert:
Sätt guldkant på vardagen – med lyxigt specialkaffe

Ibland behöver man det där lilla extra, som gör att något helt vardagligt plötsligt känns exklusivare.

Varför inte prova på ett specialkaffe?

Specialkaffe, vad är det egentligen? Snabbt sammanfattat så kan man säga att det är lyxigare kaffe, med mer variation – från kaffebönor som odlas under goda förhållanden.

– Det är otroligt kul att få rosta och brygga specialkaffe. När man dricker kaffe i den här nivån så öppnas en hel ny värld av smaktoner som man helt enkelt inte hittar i kaffe av lägre kvalité. Dessutom är det en ära att samarbete med duktiga odlare i ursprungsländerna, säger Jack Ryan från Archipelago Coffee.

Han har precis återvänt från en resa till Brasilien där han träffat odlarna bakom kaffet, och valt ut bönorna till nästa års produktion.

– Jag har på första hand sett hur bönderna som satsar på specialkaffe istället för ”vanligt” kaffe får bättre betalt och lyfter sina familjer ur fattigdom. Även miljön är en vinnare eftersom specialkaffeodlingar, i princip, nästan alltid är ekologiska.

KÖP DITT KAFFEPAKET HÄR! (Annons från Archipelago coffee)

Jack Ryan
Jack Ryan

Kanske är den tydligaste jämförelsen man kan göra för att förklara grejen med specialkaffe den med öl. För inte alltförlänge sedan fanns det (grovt förenklat) en sorts öl att få tag på, om man inte var väldigt specialintresserad. Nu kan nästan varenda kotte allt om oflitrerad öl och dubbel-IPA:s. Och kanske är det dit vi är på väg även med kaffet.

Vägen dit går såklart genom att faktiskt ta reda på vad man gillar, och ett smidigt sätt för det är med en avsmakningslåda från Archipelago.

Sex olika högkvalitativa specialkaffeblandningar, med olika komponenter och olika typer av rostning. Du beställer den på länken nedan – och har då också beställt guldkant på tillvaron under ett antal kaffekoppar.

Sätt guldkant på vardagen – med lyxigt specialkaffe

KÖP DITT KAFFEPAKET HÄR! (Annons från Archipelago coffee)