Enkla friterade tartlette-skal
Krispiga och spröda wontontartletter är otroligt enkla och fina att fylla och bjuda på som förrätt eller tilltugg.
I klippet visar Året kock-finalisten Oskar Persson hur han gör de enkla tartlette-skalen på endast två ingredienser.
För att göra Oskar Perssons enkla friterade tartlette-skal behöver du ett paket wontonblad och olja att fritera i. Det är allt!
– Stansa ut wontonbladen, lägg dem i formar och lägg lite press på. Sedan är det dags att fritera, säger Oskar Persson i klippet.
Han använder en fritös men det går lika bra på spisen i en kastrull.
– Fyll skalen med precis det ni tycker är godast och servera dem på mingelfesten eller som fredagssnacks.
Finalist i Årets kock
Oskar Persson jobbar på restaurang Tegelbacken i Stockholm och är finalist i årets kock 2022.
– Jag visste att jag ville bli kock när jag var 14–15 och fick mitt första jobb på en pizzeria, men intresset utvecklades först på gymnasiet när jag fick min första riktiga praktikplats.
Nu är Oskar redo att ta revansch i tävlingen efter att ha snubblat på målsnöret förra året.
– Nu ska min dröm gå i uppfyllelse och jag ska vinna, säger han.
Finalen av Årets Kock 2022 hålls på Annexet, Stockholm den 15 september.
Mer på Godare
Kålpannkaka toppad med räkor, picklad lök och sojamajonnäs
ARTIKLAR
”Cookies ska vara sega i mitten och krispig i kanterna”
Brown butter chocolate chip cookie
Vegan milky hazel och tahini cookie
S’mores cookies
VIN
Vitt till kyckling och vegetariskt
ARTIKLAR
Matpriser på rekordnivå – Emilia lagar billig helgmat
ARTIKLAR
Cecilia H Larsson: ”Det är så skönt att baka i långpanna”
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
Räfflade glas som lyfter vårdukningen
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
Multifunktionella stavmixers för hemmakocken