Gelékräm med krondill

Publisert:

Gör en ljuvligt syrlig gelékräm smaksatt med krondill. Fantastiskt gott till fisk, skaldjur och grönsaker!

– Till gelén behövs vinäger, strösocker och vatten, säger kocken Anton Kardell i klippet.

Anton Kardell är finalist i Årets kock 2022 och har ett supertips till nästa gång du ska äta fisk eller skaldjur.

Bjud på en syrlig gelékräm med krondill som tillbehör! I klippet visar han exakt hur han gör.

Till gelén behövs:

  • 50 g vinäger
  • 100 g strösocker
  • 150 g vatten
  • 5 g agar agar gelépulver

– Jag har valt att smaksätta min vinäger med krondill, men det funkar lika bra med din favoritsmaksättning som du har hemma.

Lägg dillkronorna i en steriliserad glasburk med lock och täck dillen med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i minst 2 dagar.

Koka upp en lag på krondillsvinäger, socker och vatten. Tillsätt agar agar, ge ett uppkok och kyl sedan ner lagen till en gelé. Sedan är det klart för servering!

Finalist i Årets kock

Till vardags hittar ni Anton Kardell som kock på restaurang Human i Göteborg.

– Jag visste att jag ville bli kock när jag började på restaurangutbildningen efter högstadiet. Första dagen i köket kände jag att jag hade hamnat helt rätt.

Nu är han finalist i Årets kock 2022.

– Mina styrkor i köket är att jag är smaksäker, jag håller mig lugn och samlad även i stressade situationer. Det skulle betyda allt att få vinna Årets kock, det är en riktig dörröppnare och man kan bevisa för sig själv att man faktiskt klara det.

Finalen av Årets kock 2022 hålls på Annexet, Stockholm den 15 september.

Anton Kardell
Anton Kardell
Gelékräm med krondill